• Πολιτική

    «Απογοητευμένη η οικογένεια Κατσίφα με την Ελληνική κυβέρνηση», αποκαλύπτει Κύπρια Ευρβουλευτής

    • NewsRoom

    Ο δολοφονηθείς Κωνσταντίνος Κατσίφας


    Την απογοήτευση της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα με τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης αποκαλύπτει η Κύπρια Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του «Κινήματος Αλληλεγγύης», Ελένη Θεοχάρους, σε συνέντευξη της που θα προβληθεί απόψε το βράδυ στο τηλεοπτικό κανάλι PLUS της Κύπρου.

    Μάλιστα, όπως αναφέρει η κυρία Θεοχάρους, η οικογένεια είναι απογοητευμένη και από το γεγονός πως είχε υποστηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως μάλιστα αναφέρει, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν πατριώτης αλλά δεν υπήρξε άνθρωπος ακραίων πεποιθήσεων όπως προσπαθούν κάποιοι να τον παρουσιάσουν.

    Η Ελένη Θεοχάρους, η οποία είχε μεταβεί στους Βουλιαράτες και συναντήθηκε με την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανέφερε πως δύο ώρες πριν την εκτέλεση, μασκοφόροι, χωρίς διακριτικά είχαν εισέλθει στο σπίτι και τρομοκρατούσαν την μητέρα του. Σημείωσε ακόμα πως η ενέργεια του 35χρονου ήταν «αποκοτιά» αλλά προκλήθηκε από τους Αλβανούς που τον είχαν στοχοποιήσει και τον εξόργισαν με την στάση τους.

    Σύμφωνα με την κ. Θεοχάρους, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αν ήθελε να προκαλέσει κακό, θα είχε πυροβολήσει κάποιον από τους Αλβανούς αστυνομικούς αλλά δεν το έπραξε. Κατά την εκτίμηση της ο Κατσίφας είχε στοχοποιηθεί γιατί ίσως ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να ηγηθεί μιας εξέγερσης στα χωριά της μειονότητας κατά της αλβανικής καταπίεσης.

    Η κα Ελένη Θεοχάρους η οποία είναι σκιώδης εισηγήτρια για την Αλβανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέφερε πως θα θέσει το θέμα της στάσης της Αλβανικής Κυβέρνησης, παρά το ότι η ίδια ως ένδειξη καλής θέλησης είχε τηρήσει ευνοϊκή στάση προς τα Τίρανα.



    ΣΧΟΛΙΑ