• Πολιτική

    Ζόραν Ζάεφ: Διέγραψε ανάρτησή του για υλοποίηση της συμφωνίας ανεξαρτήτου συμμετοχής στο δημοψήφισμα

    • NewsRoom

    Ζόραν Ζάεφ


    Αποφασισμένος να υλοποιήσει τη συμφωνία των Πρεσπών σε περίπτωση που το «Ναι» επικρατήσει στο δημοψήφισμα, ακόμα κι αν η συμμετοχή είναι μικρή, εμφανίστηκε με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

    «Προσδοκώ πως το κοινοβούλιο θα ακολουθήσει την απόφαση της πλειοψηφίας των πολιτών» για την κατεύθυνση της χώρας, έγραψε στο Twitter ο κ. Ζάεφ.

    Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα διέγραψε την επίμαχη ανάρτηση.

    Την ίδια ώρα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ξεκαθαρίζει πως αν η συμμετοχή δεν ξεπεράσει το 50% στο δημοψήφισμα, τότε το VMRO-DPMNE θα θεωρεί τη συμφωνία άκυρη. Ο Μίτσκοσκι, άλλωστε, θεωρεί ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι παραπλανητικό και αποτελεί χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Εμπεριέχει το ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που αποτελεί στρατηγικό στόχο του VMRO-DPMNE, αλλά στην πράξη στο σημερινή δημοψήφισμα η απόφαση αφορά την επιζήμια συμφωνία για την μετονομασία της χώρας και τίποτε άλλο.

    Πάντως, δύο ώρες πριν το κλείσιμο των καλπών, η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ήταν της τάξης του 29,01%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Αυτό σημαίνει 521.698 ψηφοφόροι από το σύνολο των 1.806.336 εγγεγραμμένων.



    ΣΧΟΛΙΑ