• Πολιτική

    Αποχώρησαν τα μέλη της Προανακριτικής από τη ΓΑΔΑ, εξαφανισμένος παραμένει ο «Μάξιμος Σαράφης»

    • NewsRoom


    Άκαρποι αποχώρησαν από τη ΓΑΔΑ οι βουλευτές του κλιμακίου της προανακριτικής επιτροπής καθώς ο «Μάξιμος Σαράφης» παραμένει εξαφανισμένος.

    Ο προστατευόμενος μάρτυρας δεν εμφανίστηκε ποτέ στο προγραμματισμένο ραντεβού, στο οποίο θα έπρεπε να καταθέσει «χωρίς κουκούλα», όπου τον περίμενε κλιμάκιο της προανακριτικής επιτροπής, από το οποίο αποφάσισαν να απέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το κλιμάκιο των βουλευτών απαίτησε να εκδοθεί  αίτημα βίαιης προσαγωγής αλλά παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό του, ο μάρτυρας παρέμεινε εξαφανισμένος.

    Έτσι αργά το απόγευμα το κλιμάκιο της προανακριτικής το οποίο αποτελείτο από τον πρόεδρο της Ιωάννη Μπούγα και τους εισηγητές του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης αποχώρησαν, ανανεώνοντας το ραντεβού για αύριο το μεσημέρι όπου έχει κληθεί η δεύτερη προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση», η οποία όμως έχει ήδη ενημερώσει ότι δεν επιθυμεί να εξεταστεί.

    Κατά την αποχώρηση των βουλευτών, ο Θανάσης Πλεύρης ανέφερε ότι αναμένει την εκτέλεση του εντάλματος. Ο εισηγητής της ΝΔ απαντώντας και στην δριμεία επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η επιτροπή λειτούργησε βάσει το Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ο οποίος ορίζει ότι υπάρχει υποχρέωση κατάθεσης. Υπογράμμισε επίσης ότι η επιτροπή ζητεί να εξεταστεί ο μάρτυρας με το ίδιο καθεστώς που παρουσιάστηκε ενώπιον του αντεισαγγελέα Σοφουλάκη τον περασμένο Δεκέμβριο, κάτι που θα επιβεβαίωναν και οι αστυνομικοί που θα τον συνόδευαν.

    Δηλώσεις έκανε και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ τονίζοντας ότι με τις σημερινές εξελίξεις αποκαλύφτηκαν οι προστάτες των προστατευόμενων μαρτύρων. «Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από μια Κοινοβουλευτική Επιτροπή που ερευνά την αλήθεια με εντολή της Βουλής, αλλά από εκείνους που θέλουν να ελέγξουν τους θεσμούς και τους αρμούς της εξουσίας όπως οι ίδιοι δηλώνουν χαρακτηριστικά. Αυτό τελικά αποδεικνύεται ότι επιχειρήθηκε το προηγούμενο διάστημα με την ερευνώμενη υπόθεση».

    Την άρση του καθεστώτος προστασίας για τον “Σαράφη” ζήτησε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.



    ΣΧΟΛΙΑ