• Πολιτική

    To αποχαιρετιστήριο φιλί του Juncker στον Farage: “Απορώ γιατί είσαι ακόμα στην Ευρωβουλή;” (φωτό)

    • NewsRoom


    Πλάι -πλάι στον επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP της Βρετανίας -και υπέρμαχου του Brexit- Νigel Farage, βρέθηκε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Commission Jean Claude Juncker κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επόμενη μέρα του Brexit.

    Χολωμένος από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο Juncker δεν άντεξε και πέταξε το καρφί του στους ευρωβουλευτές του UKIP λέγοντάς τους: «Γιατί είστε εδώ;».

    Ο Juncker μιλούσε από ένα έδρανο δίπλα σε αυτό του Farage. Νωρίτερα, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο Farage προσέγγισε τον πρόεδρο της Commission και οι δυο τους είχαν σύντομη συνομιλία σε χαλαρό ύφος. Όταν ο Βρετανός πολιτικός έστρεψε την πλάτη του να φύγει ο Juncker του έδωσε ένα πεταχτό φιλί στο μάγουλο.

    epa05395719 European Commission President Jean- Claude Juncker (L) tries to block a photographer's view on Nigel Farage (R), leader of the United Kingdom Independence Party (UKIP), prior to the start of a plenary session of the European Parliament, in Brussels, Belgium, 28 June 2016. The session will focus on the so-called 'Brexit' and is held ahead of a EU Summit. Later this afternoon EU leaders will met for the first time since the British referendum, in which 51.9 percent voted to leave the European Union (EU).  EPA/OLIVIER HOSLET

    European Parliament session after British referendum to leave the EU

    EC President Juncker kisses Farage, the leader of the UKIP, prior to a plenary session at the European Parliament on the outcome of the "Brexit" in Brussels«Πρέπει να σεβαστούμε τη Βρετανία και τον δημοκρατικό τρόπο που εξέφρασε την άποψή της», ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Commission για να δεχθεί το θερμό χειροκρότημα των ευρωβουλευτών του UKIP. Δεν έχασε όμως την ευκαιρία και με αφορμή το χειροκρότημα τούς είπε: «Αυτή είναι η τελευταία φορά που χειροκροτείτε εδώ και σε έναν βαθμό είμαι πραγματικά έκπληκτος που είστε εδώ. Παλεύετε για την έξοδο. Ο βρετανικός λαός ψήφισε για την έξοδο. Γιατί είστε εδώ;».

    Ο ίδιος τόνισε πως δεν θα ζητήσει συγγνώμη για το γεγονός ότι είναι λυπημένος με το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. «Δεν είμαι ρομπότ, δεν είμαι ένας γκρίζος γραφειοκράτης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα κάλεσε τη Βρετανία να εξηγήσει άμεσα τι θέλει από την Ε.Ε. στο πλαίσιο της νέας τους σχέσης και επανέλαβε ότι έχει ζητήσει από του Επιτρόπους του να μην έχουν προκαταρκτικές συνομιλίες με Βρετανούς αξιωματούχους, μέχρι το Λονδίνο να μπει στον διετή μηχανισμό για την έξοδο από την Ε.Ε..

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/l-article-ti-simeni-brexit-gia-ti-tsepi-sas/56579

     



    ΣΧΟΛΙΑ