Πολιτική

Απίστευτο: Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έστειλε εξώδικο στον Κακλαμανάκη γιατί στήριξε το αθλητικό νομοσχέδιο!

  • NewsRoom


Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σήμερα έκανε γνωστό μέσω δελτίου Τύπου ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ της περασμένης εβδομάδας αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί εξώδικο στον πρώην ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη.

«Στη συνεδρίασή του το περασμένο Σάββατο το Δ.Σ. της ΕΙΟ σε πλήρη απαρτία αποφάσισε ομόφωνα να αποσταλεί εξώδικο στον κ. Κακλαμανάκη για τις δηλώσεις του σε βάρος της ομοσπονδίας στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στα social media.», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΙΟ.

Υπενθυμίζετε πως ο Κακλαμανάκης είχε εκφραστεί θετικά για το νέο αθλητικό νόμο, κόντρα στις αντιρρήσεις της ομοσπονδίας, κατά την διάρκεια της συζήτησης στις επιτροπές της Βουλής. Ο Κακλαμανάκης είχε δηλώσει τα εξής:

«Η κάθαρση στον Ελληνικό αθλητισμό είναι Επιλογή! Είναι ‘κοινό μυστικό’ ότι η υγεία της Ε.Ι.Ο (αλλά και αλλων ομοσπονδιών) αντανακλά την ηθική των εποπτευόντων φορέων του Υφυπ, του Γ.Γ.Α και της Ε.Ο.Ε. Πόσο αντιπροσωπευτικές των αθλητών είναι οι σημερινές διοικήσεις των ομοσπονδιών; Ενέχονται μήπως σε κατάχρηση εξουσίας με αθέμιτες και παράνομες πρακτικές ενάντια στο δημόσιο συμφέρον διαχρονικά;

Ο Υφυπ Λευτέρης Αυγενάκης βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση με το νέο (υπό ψήφιση) αθλητικό νομοσχέδιο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το σημερινό ελλιπές νομικό πλαίσιο αλλά η μη εφαρμογή του υφισταμενου νόμου. Για να καταφέρει στη Βουλή ο υφυπουργός, ό,τι κανείς δεν μπόρεσε ποτέ, οφείλουμε να τον στηρίξουμε προκειμένου να υλοποιήσει την κάθαρση στον Ελληνικό αθλητισμό, που δεν θέλησε κανείς προκαθήμενος του! Αυτή τη στιγμή ζητάμε να γκρεμίζετε τείχη, να γκρεμίσετε τείχη διαφθοράς, τείχη της κατάχρησης εξουσίας, διασπάθισης δημόσιου χρήματος και τείχη περιφρόνησης».


ΣΧΟΛΙΑ