Πολιτική

Απειλεί την Κύπρο η Τουρκία: «Είναι καλό να θυμάται ο Αναστασιάδης το 1974»!

Ομερ Τσελίκ

Ο Ομέρ Τσελίκ


Νέες απειλές προς την Κύπρο, με αφορμή τις αντιδράσεις της στις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας, εξαπολύει η Άγκυρα μέσω του εκπρόσωπου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ. «Είναι καλό ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974 και να το κρατεί φρέσκο στη μνήμη του» δήλωσε ο Τσελίκ, αφήνοντας σαφείς απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η δήλωση του Τσελίκ ήρθε ως απάντηση στα όσα ανέφερε ο  Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τις οποίες χαρακτήρισε ως «δεύτερη εισβολή στην Κύπρο». Ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε πως οι ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας «προστατεύουν με ισχυρό τρόπο» τα ερευνητικά πλοία Μπάρμπαρος Χαϊρετίν Πασά και Πορθητής που κινούνται στην περιοχή.

«Εδώ η ελληνοκυπριακή και ελληνική πλευρά δεν είναι δυνατόν να έχουν αποτέλεσμα με τετελεσμένα ενάντια στην Τουρκία και υπογράφοντας συμφωνίες με χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία. Ο Αναστασιάδης ακόμη και αν το έχει αντιληφθεί λάθος, ένα πράγμα έχει διακριβώσει σωστά. Παρομοίασε την αποστολή του Μπαρμπαρός και του Πορθητή από την Τουρκία με την επιχείρηση του 1974 κατά την οποία προστατεύτηκαν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και τoυ ψευδοκράτους. Ο ίδιος αποκαλεί αυτή την επιχείρηση ‘εισβολή’. Κι εμείς το αποκαλούμε ως επιχείρηση για την προστασία της ζωής, των δικαιωμάτων και συμφερόντων των τουρκοκυπρίων. Είναι καλό για τον ίδιο τον Αναστασιάδη να θυμάται το 1974. Είναι καλό να το κρατεί φρέσκο στη μνήμη του. Επειδή στείλαμε τα πλοία εκεί φέρνει ο ίδιος στην επικαιρότητα το 1974, το τονίζω αυτό επειδή ο ίδιος το φέρνει στην επικαιρότητα», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.ΣΧΟΛΙΑ