Για νέα απόβαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο άφησε υπονοούμενα η Μεράλ Ακσενέρ, ηγέτιδα του ακροδεξιού IYI (Καλό Κόμμα), υποστηρίζοντας μάλιστα πως η Μεγαλόνησος είναι τουρκική.
Η υποψήφια πρόεδρος στις τελευταίες εκλογές κατήγγειλε «ιμπεριαλιστικές» δραστηριότητες σε βάρος της Τουρκίας στην Μεσόγειο για την αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, την στιγμή που το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο Barbaros πλέει στο οικόπεδο 4 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
«Η Αϊσέ θα πάει ξανά διακοπές» προσέθεσε αιχμηρά, χρησιμοποιώντας το περίφημο σύνθημα που δόθηκε πριν την εισβολή του 1974.
Τόνισε μάλιστα πως η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική.
Η τοποθέτηση Ακσενέρ εν πολλοίς αντανακλά τον έντονα εθνικιστικό τόνο που επικρατεί στην τουρκική δεξιά.
Σημειώνεται πάντως πως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έκανε αναφορά στην Κύπρο κατά την χθεσινή τοποθέτησή του ενώπιον των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος AKP.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: H απάντηση της Κύπρου στην Τουρκία: Δέσμευσε με Navtex την ΑΟΖ, για πολυεθνική άσκηση
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένταση στην Kυπριακή ΑΟΖ: Εντός οικοπέδου 4 το Barbaros – Συνοδεύεται από πολεμικά πλοία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το κόμμα Κάρυ και οι Ρώσοι, γιατί έχει νεύρα ο θυμωμένος Νίκος, οι φθινοπωρινές κάλπες, μομφή vs Final Four και το πίσω – μπρος του Ερντογάν
- Η Δημοκρατία δεν περίμενε την Μαρία Καρυστιανού
- Fear of the (Red) Dark! Στο… κατακόκκινο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός με στόχο την πρόκριση και το 4ο τρόπαιο στην EuroLeague
- Καρυστιανού: Πρεμιέρα με άδεια πλατεία, Κατερίνα Μουτσάτου, Μίκη Θεοδωράκη, Μπιθικώτση και… Κοργιαλά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.