Πολιτική

Απαντήσεις Μηταράκη σε καταγγελίες Πολάκη για τις απομαγνητοφωνήσεις ομιλιών του

Νότης Μηταράκης, υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου


Με ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης απαντά στις κατηγορίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, αναφορικά με την απομαγνητοφώνηση συνεντεύξεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

«Το κόστος της απομαγνητοφώνησης», αναφέρει, «κλιμακώνεται από τα δέκα ευρώ το πεντάλεπτο και είναι ανάλογο της χρονικής διάρκειας μιας συνέντευξης. Μια μέση τηλεοπτική συνέντευξη έχει κόστος απομαγνητοφώνησης εβδομήντα ευρώ».

Η πληρωμή για τις απομαγνητοφωνήσεις, «θα εξαρτηθεί από τη συχνότητα της χρήσης των υπηρεσιών της αναδόχου εταιρείας. Δηλαδή, είναι πληρωμή που εξαρτάται από τον αριθμό των συνεντεύξεων».

Το ποσό των 24.800 ευρώ (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%) στο οποίο αναφέρεται για τις υπηρεσίες απομαγνητοφώνησης του ΥΜΑ ο κ. Πολάκης, «δεν είναι καταβλητέο άπαξ με την υπογραφή της σύμβασης. Αποτελεί δηλαδή το ανώτατο επιτρεπτό ετήσιο όριο και όχι την πραγματική ετήσια δαπάνη» καταλήγει στην ανάρτησή του ο υπουργός.

Ο κ. Πολάκης, σε δική του ανάρτηση στο ίδιο μέσο, είχε αναφέρει, ότι ο κ. Μηταράκης προχωράει «σε απευθείας αναθέσεις 24.800 ευρώ για έξι μήνες, 4.000 και κάτι ευρώ το μήνα για απομαγνητοφωνήσεις συνεντεύξεων και ομιλιών του, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου στο υπουργείο Εργασίας έδινε 1.430 ευρώ».


ΣΧΟΛΙΑ