• Πολιτική

    Απάντηση Κοτζιά στον Μητσοτάκη: Δεν θα αποκαλύψουμε δημόσια την στρατηγική μας

    • NewsRoom
    Κοτζιάς

    Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς


    Επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τα όσα ανέφερε για τη διαφορετική γραμμή εντός της κυβέρνησης γύρω από το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πραγματοποίησε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

    Επαναλαμβάνοντας τα όσα ανέφεραν νωρίτερα κύκλοι του Μαξίμου, ο κ. Κοτζιάς κατηγορεί την ΝΔ για δήθεν διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό της, ενώ αναφέρει πως ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί η κυβέρνηση να αποκαλύψει τη διαπραγματευτική της στρατηγική.

    “Η ΝΔ θέλει να αποκαλύψουμε δημόσια την διαπραγματευτική μας στρατηγική για ονοματολογικό/ΦΥΡΟΜ. Πρόβλημα που εκείνη άφησε άλυτο καθότι ο Μητσοτάκης συγκρούονταν, χωρίς να παραιτηθεί, με εσωκομματικούς αντίπαλους. Συγκρούσεις που συνεχίζονται.Γι’αυτό και αδυνατεί να προτείνει λύση” αναφέρει ο κ. Κοτζιάς

    Στη συνέντευξή του στο Βήμα, ο Κυριακος Μητσοτάκης, πάντως, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να παρουσιάσει μια μοναδική πρόταση που θα υπογράφουν και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι και να ξεκαθαρίσει αν συμφωνεί με την απόφαση του Πάνου Καμμένου να μη στηρίξει λύση που θα περιέχει το όνομα Μακεδονία. Όπως ανέφερε, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να τεθεί θέμα δεδηλωμένης, δεδομένου πως σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμφανίζεται διχασμένη. Η ΝΔ θεωρεί πως ο Πάνος Καμμένος θα θελήσει να διαφοροποιηθεί από μια πιθανή πρόταση ατης κυβέρνησης που θα κινείται γύρω από τη λογική της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως είναι μέχρι σήμερα η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενος την πιθανή στήριξη της αντιπολίτευσης, προκειμένου να εκμεταλλευτεί πολιτικά την κατάσταση. Άλλωστε, παρόμοιες τακτικές στο παρελθόν οδήγησαν τη ΝΔ στην απόφαση να μην στηρίζει οποιαδήποτε πρόταση της κυβέρνησης δεν φέρει τη σύμφωνη γνώμη και των δύο κυβερνητικών εταίρων.

    Απαντώντας, το Μαξίμου κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως έχει σαφή θέση για το θέμα και πως δεν μπορούν τα εθνικά θέματα να προσεγγίζονται σα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας». Παράλληλα, ανέφερε πως η ΝΔ έχει δύο διαφορετικές θέσεις, μία της Ντ. Μπακογιάννη και μια του Άδ. Γεωργιάδη.

    Από την πλευρά της η ΝΔ ανταπάντησε πως σημασία έχει τι κάνει η κυβέρνηση στο ζήτημα η οποία έχει την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση, επαναλαμβάνοντας πως αναμένουν να υπάρχει μία και μόνη κοινή θέση και από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης: Ζήτημα δεδηλωμένης εάν ο Καμμένος δεν στηρίξει την κυβερνητική θέση για τα Σκόπια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζ. Ζάεφ (ΠΓΔΜ): Έτοιμοι να εγκαταλείψουμε τις αξιώσεις για την καταγωγή του Μ. Αλεξάνδρου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΠΓΔΜ: Ο εκλεκτός του Γκρουέφσκι, Χρίστιαν Μιτσκόσκι, και επίσημα στην ηγεσία του VMRO-DPMNE



    ΣΧΟΛΙΑ