• Πολιτική

    Αντώνης Σαμαράς: «Τίτλος τιμής για μένα» η επίθεση του Τσίπρα για το Σκοπιανό

    • NewsRoom
    antonis samaras

    Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς


    Άμεση ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Το να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας ειναι τίτλος τιμής για εμένα» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, απαντώντας στις δηλώσεις του  Αλέξη Τσίπρα που στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι ο κ.Σαμαράς προτίμησε να οικοδομήσει τη δική του προσωπική καριέρα από το να λύσει το Σκοπιανό.

    Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το 1992, ως ΥΠΕΞ, ο κ. Σαμαράς «προτίμησε να οικοδομήσει τη προσωπική πολιτική του καριέρα, παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, όπως όριζε το εθνικό συμφέρον». Πρόσθεσε μάλιστα πως  και σήμερα «υπάρχουν πάλι κάποιοι συνεχιστές αυτής της παράδοσης του κ. Σαμαρά, αρκετοί εξ αυτών στη ΝΔ, που προσπαθούν, χωρίς επιχειρήματα να αγγίξουν ευαίσθητες χορδές, σηκώνοντας το λάβαρο της πατριδοκαπηλίας».

    Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, τόνισε πως προσπαθεί «να απελευθερωθεί από τα βάρη που φόρτωσε στην Ελλάδα η ΝΔ και ο κος Σαμαράς το 1992». Υπενθυμίζεται, πάντως, πως η θέση Σαμαρά του 1992 ήταν αυτή που υποστήριξε τελικά η τότε συνάντηση πολιτικών αρχηγών κατά της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία», θέση την οποία δηλώνει πως υπερασπίζεται σήμερα ο εταίρος του κ. Τσίπρα στην Κυβέρνηση, Πάνος Καμμένος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Τσίπρας κατά συλλαλητηρίων: Τα εθνικά συμφέροντα δεν προασπίζονται με γραφικότητες



    ΣΧΟΛΙΑ