• Πολιτική

    Αντίθετο στην καγκελαρία το IW: Με τον ESM Γαλλία και Ιταλία θα νιώθουν όπως η Ελλάδα το 2015

    • NewsRoom

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε και η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ


    Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW) της Κολωνίας Μίχαελ Χιούτερ θεωρεί ότι η απόρριψη της έκδοσης ομόλογων κορονοϊού από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση «δεν έχει μελετηθεί επαρκώς».

    «Πρόκειται για πακέτα βοήθειας κατά της κρίσης που χρειάζονται όλες οι χώρες. Επομένως καμία χώρα δεν πρέπει να επιλέξει μεταξύ της δημοσιονομικής σταθερότητας και της σωτηρίας ανθρώπινων ζωών, αλλά πρέπει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της κρίσης» δήλωσε ο οικονομολόγος στην Saarbrücker Zeitung.

    «Πρέπει να σκεφτεί κανείς πως με την βοήθεια που προτιμά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, στο πλαίσιο του μηχανισμού διάσωσης του ευρώ, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ/ESM), χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία ή η Ισπανία θα αισθάνονται πως αντιμετωπίζονται σαν να ήταν η Ελλάδα του 2015. Αλλά δεν είναι. Πρόκειται περισσότερο για βοήθεια σε χώρες που τώρα πλήττονται ιδιαίτερα από την πανδημία» δήλωσε ο Χιούτερ.

    «Εάν φθάνουμε στο σημείο (να αναρωτηθούμε) αν αξίζει να καταρρεύσει η Ευρώπη παραιτούμενη των ομολόγων του κορονοϊού, τότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να αρχίσει να το ξανασκέφτεται» δήλωσε ο επικεφαλής του IW.



    ΣΧΟΛΙΑ