ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW) της Κολωνίας Μίχαελ Χιούτερ θεωρεί ότι η απόρριψη της έκδοσης ομόλογων κορονοϊού από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση «δεν έχει μελετηθεί επαρκώς».
«Πρόκειται για πακέτα βοήθειας κατά της κρίσης που χρειάζονται όλες οι χώρες. Επομένως καμία χώρα δεν πρέπει να επιλέξει μεταξύ της δημοσιονομικής σταθερότητας και της σωτηρίας ανθρώπινων ζωών, αλλά πρέπει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της κρίσης» δήλωσε ο οικονομολόγος στην Saarbrücker Zeitung.
«Πρέπει να σκεφτεί κανείς πως με την βοήθεια που προτιμά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, στο πλαίσιο του μηχανισμού διάσωσης του ευρώ, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ/ESM), χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία ή η Ισπανία θα αισθάνονται πως αντιμετωπίζονται σαν να ήταν η Ελλάδα του 2015. Αλλά δεν είναι. Πρόκειται περισσότερο για βοήθεια σε χώρες που τώρα πλήττονται ιδιαίτερα από την πανδημία» δήλωσε ο Χιούτερ.
«Εάν φθάνουμε στο σημείο (να αναρωτηθούμε) αν αξίζει να καταρρεύσει η Ευρώπη παραιτούμενη των ομολόγων του κορονοϊού, τότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να αρχίσει να το ξανασκέφτεται» δήλωσε ο επικεφαλής του IW.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τζον Σίνα: Αποσύρθηκε μετά από 24 χρόνια ο θρύλος του WWE – Απογοητευμένοι οι οπαδοί από τον τελευταίο του αγώνα
- Μελόνι: Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας
- Κικίλιας: Επενδύσεις σε λιμάνια και ναυτιλία ύψους 1,5 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια
- Μαρινάκης: Αν το 2027 δεν πετύχουμε τους στόχους μας, τότε είμαι βέβαιος, ότι όλα όσα συζητάμε δεν θα είναι δεδομένα