• newsletter

    Αντιπολίτευση “στο κόκκινο”: Τι φέρνει τη ΝΔ ένα βήμα μπροστά;

    • NewsRoom


    Μετά το ολιγοήμερο πασχαλινό διάλειμμα, η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ως προς την επίτευξη των στόχων της, προκειμένου να δοθεί οξυγόνο στην Ελλάδα.

    Η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία κοστίζει για αυτό και στην πρώτη κλειστή σύσκεψη του κ. Μητσοτάκη με το στενό επιτελείο του επισημάνθηκε το γεγονός ότι το αίτημα για παραίτηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο παραμένει στο τραπέζι αλλά θα διατυπώνεται με μεγαλύτερη ένταση τις επόμενες ημέρες. Τουτέστιν, η αντιπολιτευτική της στάση στο «κόκκινο».

    Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγει την ατζέντα του -με μεγαλύτερη άνεση δεδομένης της προετοιμασίας που έχει κάνει- και επισημαίνει ότι αυτό που χρειάζεται είναι ένα νέο μείγμα πολιτική. Το τρίπτυχο:

    1. Μείωση φορολογίας
    2. Επενδύσεις για θέσεις εργασίας
    3. Μεταρρυθμίσεις

    Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στη Συγγρού θεωρούν πως το δημοσίευμα του Politico, σύμφωνα με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας από τους τρεις πολιτικούς που θα ασκήσουν επιρροή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, επηρεάζει θετικά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες σε ενδεχόμενη ανάδειξή του στις επόμενες εκλογές.

    Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε τις θέσεις της

    nd

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κουμουτσάκος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν επρόκειτο να υπογράψει σε καμία περίπτωση τα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα είπε πως «οι χειρισμοί της κυβέρνησης, οι καθυστερήσεις, η συνειδητή μετάθεση αποφάσεων έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση και τη χώρα σε αδιέξοδο δίλημμα: ή μία βαριά συνθηκολόγηση με δυσβάστακτα μέτρα ή μία καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει με κανένα από τα δύο αυτά διλήμματα».

    Φυσικά, έχει γίνει αντιληπτό πως η ΝΔ δεν έχει πλέον καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, με τον Αντιπρόεδρο του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, να κάνει την εκτίμηση πως το ίδιο ισχύει και σε εξωτερικό επίπεδο, λέγοντας ότι η κυβέρνηση πηγαίνει στη διαπραγμάτευση με μηδενική αξιοπιστία.

    Ξεκάθαρη είναι η στάση της ΝΔ σχετικά και με τις έντονες -πλέον- τουρκικές προκλήσεις. Ειδικά, ο κ. Κουμουτσάκος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στην κινητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο είπε ότι η συντονίστρια Εξωτερικών του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, έχει εκφράσει την ανησυχία της και έχει επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών.

    «Πιστεύουμε ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ενημέρωσης των εταίρων και των συμμάχων. Πλήρης, συνεχής και ουσιαστική. Νηφαλιότητα και ψυχραιμία που θα συνοδεύεται από την απαραίτητη αποφασιστικότητα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει οποιαδήποτε κίνηση που θα επιτρέψει στην Τουρκία να πετύχει επιδιώξεις της, διπλωματικές ή άλλες»

    To #fygete τείνει να γίνει κίνημα
    #fygete

    Κάποτε ο Αλέξης Τσίπρας εξέφραζε με σθένος πως θα σκίσει τα μνημόνια. Μία υπόσχεση για την οποία -οι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πως- αναδείχθηκε στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Έτσι, δεδομένης της εξαπάτησης του Αλέξη Τσίπρα προς τον ελληνικό λαό, ολόκληρη η ΝΔ με πρωτοστάτη τον Πρόεδρό της έχει ασπαστεί το σλόγκαν «Φύγετε», το οποίο κάνει καθημερινά θραύση στο διαδίκτυο με το hashtag #fygete.

    Ραγδαίες εξελίξεις εκτιμά πως θα έχουμε η ΝΔ

    europi

    Η συνολική εκτίμηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι αυτή που εκφράστηκε από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, ότι δηλαδή βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις. Όχι όμως, μόνο στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες προειδοποιούν να αλλάξουν εξ ολοκλήρου τους συσχετισμούς στη Γηραιά ήπειρο.

    Τα στελέχη της Συγγρού για να προχωρήσουν το στρατηγικό σχεδιασμό τους, «μετρούν» πλέον μια σειρά γεγονότων που έρχονται, όπως είναι οι επαναληπτικές εκλογές στην Αυστρία στις 22 Μαΐου, το δημοψήφισμα στην Μ. Βρετανία στις 23 Ιουνίου και οι εκλογές στην Ισπανία στις 26 Ιουνίου.

    Και όλα αυτά συμβαίνουν με φόντο την -παραδοσιακά- ανοιχτή αξιολόγηση για το ελληνικό πρόγραμμα, το μπρα-ντε-φερ Ντράγκι – Σόιμπλε, τη συζήτηση για τις θεωρήσεις εισόδου των Τούρκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το προσφυγικό εισχωρεί και στην Ιταλία, τις διασυνοριακές ευρωπαϊκές συζητήσεις και ότι άλλο απρόβλεπτο μπορεί να προκύψει στο επόμενο διάστημα.

    Με βάση τα παραπάνω, στη ΝΔ δεν αποκλείουν τίποτε για τη χώρα μας και θεωρούν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ακόμη και κάλπες μέσα στον Ιούνιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/giorgos-chatzimarkou-xafnika-i-archeologi-eginan-ikonomologi/42890

    http://www.mononews.gr/armageddon-pantou-tin-kiriaki-psifizete-to-asfalistiko-me-apergia-ton-dimosiografon/43031



    ΣΧΟΛΙΑ