• Πολιτική

    Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Μια φορά ψεύτης, για πάντα ψεύτης»

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης Αλέξης Τσίπρας

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας


    Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με το μεταναστευτικό.

    «Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας τον ότι συστηματική διαστρεβλώνει τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, στην οποία  υποστήριξε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας είπε ότι οι αυξημένες περιπολίες στο Αιγαίο προκαλούν ατυχήματα. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν σε δήλωση του κ. Πέτσα στην οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντούσε στην Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών πως το ελληνικό λιμενικό φυλά τα σύνορα και πραγματοποιεί διασώσεις, ενώ είχε αναφερθεί σε «στατιστική πιθανότητα» περί ατυχημάτων.

    «Καταθέστε τις δηλώσεις του κ. Πέτσα στα πρακτικά. Δεν θα καταθέσετε τίποτα γιατί πολύ απλά είπατε για μια ακόμα φορά ψέματα. Δεν αλλάζει το χούι κ. Τσίπρα. Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης. Δεν θέλω να το επαναλαμβάνω αλλά μου δίνετε την ευκαιρία να το κάνω» αντέδρασε ο πρωθυπουργός.

    «Θα σας φέρω την απομαγνητοφώνηση όσων είπε ο κ. Πέτσας και είτε θα βγείτε δημόσια και θα αναιρέσετε τα περί ψεμάτων ή θα στείλετε τον κ. Πέτσα στο σπίτι του. Σταματήστε την καραμέλα» ανταπάντησε ο κ. Τσίπρας.

    Η σύγκρουση επεκτάθηκε και σε ζητήματα πατριωτισμού καθώς ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υπαινίχτηκε ότι η σημερινή κυβέρνηση εγκαταλείπει πάγιες εθνικές θέσεις έναντι της Τουρκίας για να καλοπιάσει την γείτονα αναφορικά με το μεταναστευτικό.

    «Ουδέν αναληθέστερο αυτό που είπατε ότι επιχειρούμε εκπτώσεις σε εθνικά ζητήματα για να πείσουμε την Τουρκία να ελαττώσει τους ροές. Σταματήστε επιτέλους να διαστρεβλώνετε την αλήθεια» είπε ο κ. Μητσοτάκης για να υπενθυμίσει πως «Η Ελλάδα κινδύνευσε να βρεθεί στην λάθος πλευρά της ιστορίας με δική σας υπαιτιότητα. Αν βρέθηκε στην σωστή πλευρά της ιστορίας είναι γιατί η δική μας παράταξη έβαλε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον να σωθεί η χώρα όταν εσείς χωρίς πλειοψηφία φέρατε την συμφωνία. Ας είστε πιο προσεκτικός όταν κάνετε μεγαλόστομες εξαγγελίες».

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη σημαιοφόρο της 28ης Οκτωβρίου από την Αφρική τονίζοντας πως όπως θαυμάζει τα κατορθώματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο το ίδιο καμάρωσε στην παρέλαση της εθνικής επετείου την μαθήτρια σημαιοφόρο από την Αφρική. «Το κορίτσι που τόσο υπερήφανα κρατούσε την ελληνική σημαία» τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα θα δέχεται όσους  έχουν πραγματικά τη θέληση να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Ο κ. Τσίπρας απάντησε πως τα στελέχη της ΝΔ έχουν εκφράσει διαφορετικές θέσεις σε σχέση με την δήλωση του κ. Μητσοτάκη.



    ΣΧΟΛΙΑ