• Πολιτική

    Αντιμέτωπος με νέα κατηγορία ο Γιάννος Παπαντωνίου – Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Γιάννος Παπαντωνίου

    Γιάννος Παπαντωνίου


    Η κακουργηματική δωροδοκία είναι το νέο αδίκημα που προσάπτουν οι δικαστικές αρχές στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, το 2003.
    Ωστόσο επειδή η δωροδοκία έχει παραγραφεί ο πρώην υπουργός όπως και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου κλήθηκαν να απολογηθούν συμπληρωματικά για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προέρχεται από δωροδοκία.
    O πρώην υπουργός και η σύζυγός του εμφανίστηκαν σήμερα στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς για να απολογηθούν Και οι δύο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για  τις 22 Απριλίου.
    Το ζευγάρι είχε απολογηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος με βασικό αδίκημα την απιστία, το Νοέμβριο του 2018.

    Τότε ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε κριθεί προφυλακιστέος και αποφυλακίστηκε με όρους λίγο πριν από τη λήξη του 18μηνου.
    Τώρα προστέθηκε ως βασικό αδίκημα η δωροδοκία. Κατηγορείται ο τότε υπουργός για ξέπλυμα  2.437.962 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως δωροδοκία  από την   “THALES NEDERLAND B.V.” ώστε  να προωθήσει τη σύμβαση του 2003 με τη γαλλική εταιρεία για τον εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών.
    Τον Απρίλιο του 2020 με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έκρινε  ότι έπρεπε να συνεχιστεί η ανάκριση για το βασικό αδίκημα της απιστίας. Έτσι η ανακρίτρια απέδωσε και τη δωροδοκία ως το δεύτερο βασικό αδίκημα για το ξέπλυμα.

    Μετά την προθεσμία που πήρε ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε:

    «Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό την κυρία Τουλουπάκη ,η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας  και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία έλεγχου.

    Χρειάστηκε θράσος για να απευθύνουν σε βάρος μου την απεχθή κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω εδώ και τέσσερα χρόνια.Ειναι όμως ευτύχημα ότι η σημερινή ανακρίτρια μας κάλεσε με τη σύζυγό μου σε συμπληρωματική απολογία που έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Και το μόνο το οποίο ζητώ και το ζητώ επίμονα,  είναι δικαίωση και μια συγνώμη. Και κυρίως να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη Δικαιοσύνη.

    Εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη  επειδή η τεράστια πλειοψηφία με εξαίρεση  ελάχιστους επίορκους δικαστές, εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όσα υποστήκαμε  αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς.»

    Διαβάστε ακόμη:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ