• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Αντιμέτωπο με ολοκληρωτική καταστροφή το ελληνικό ποδόσφαιρο: Δείτε τι σημαίνει «Grexit»

    mpala-podosfairo


    Σε επικίνδυνες ατραπούς οδηγείται το ελληνικό ποδόσφαιρο εξαιτίας της μετωπικής σύγκρουσης του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τη FIFA και την UEFA, με την πιθανότητα ενός ποδοσφαιρικού Grexit να μοιάζει πλέον αναπόφευκτη.

    kontonhs

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, όμως η συζήτηση δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς ο Σταύρος Κοντονής εμμένει στην απόφασή του για ματαίωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου, μετά τα επεισόδια στην Τούμπα, μία απόφαση που από τους εκπροσώπους των διεθνών συνομοσπονδιών θεωρείται παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και απαγορεύεται δια… ροπάλου, με την ποινή να είναι βαρύτατη: «Grexit».

    mpala-podosfairo2

    Τι σημαίνει όμως πρακτικά «Grexit» για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Για να το πούμε σχηματικά, περίπου ό,τι θα σήμαινε και ένα «Grexit» από το ευρώ για την ελληνική οικονομία: πλήρης διάλυση και χάος.

    Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

    Τι σημαίνει το «Grexit» για την Εθνική Ελλάδος;

    ethniki-ellados-apogoiteysi

    Καμία εθνική ομάδα ποδοσφαίρου (όχι μόνο η ανδρών, αλλά όλες οι εθνικές ομάδες ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου) δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε καμία επίσημη διοργάνωση. Που σημαίνει, αποκλεισμός της Ελλάδας από τα προκριματικά Παγκοσμίων Κυπέλλων και Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Ούτε καν επίσημα φιλικά δεν μπορούν να δίνουν τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα!

    Τι σημαίνει το «Grexit» για τους ελληνικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους;

    sentoni-champions-league

    Όλες οι ελληνικές ομάδες αποκλείονται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League, Europa League), και πλέον το ελληνικό πρωτάθλημα διεξάγεται μόνο για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής και να υποβιβαστούν ομάδες στη δεύτερη κατηγορία. Η χώρα μας κατρακυλά στην κατάταξη της UEFA. Οι ελληνικοί σύλλογοι δεν μπορούν να παίξουν ούτε καν επίσημα φιλικά με ομάδες του εξωτερικού.

    Και δεν είναι μόνο αυτό: από τη στιγμή που η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποβάλλεται από την UEFA και τη FIFA, οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν δικαίωμα μεταγραφής ξένων ποδοσφαιριστών, ενώ παράλληλα οι ξένοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορούν να προσφύγουν για να μείνουν ελεύθεροι και να αγωνιστούν σε άλλες ομάδες του εξωτερικού.

    Τι σημαίνει το «Grexit» για την ΕΠΟ;

    epo-klirosi

    Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, από τη στιγμή που δεν είναι πια μέλος της FIFA και της UEFA, χάνει το δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στο Κογκρέσο της FIFA και της UEFA, καθώς και το δικαίωμα συμμετοχής σε προγράμματα ανάπτυξης της FIFA. Αυτό σημαίνει πως διακόπτεται κάθε είδους οικονομική υποστήριξη της FIFA προς την ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να απειλείται με διάλυση και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο συντηρείται κυρίως με έσοδα που προέρχονται από την ΕΠΟ.

    Τι σημαίνει το «Grexit» για το Δημόσιο;

    500 euro

    Όπως είπαμε, οι ξένοι ποδοσφαιριστές αποχωρούν από τις ελληνικές ομάδες, και μαζί τους «αποχωρούν» και τα έσοδα του Δημοσίου από τη φορολογία στα συμβόλαιά τους, που ανέρχεται στο 40%. Παράλληλα, μειώνονται και τα έσοδα του Δημοσίου από τους φόρους που καταβάλλουν τα ποδοσφαιρικά σωματεία, τα οποία εγκαταλείπουν μαζικά οι χορηγοί τους.

    Είναι φανερό λοιπόν ότι το αποτέλεσμα ενός ενδεχόμενου αποκλεισμού της ΕΠΟ από τη FIFA και την UEFA θα ισοδυναμούσε με ολοκληρωτική καταστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο – ποιος τολμά να αναλάβει την ευθύνη για μία τέτοια ανυπολόγιστη καταστροφή;

    Ας ελπίσουμε εν τέλει να επικρατήσει η λογική…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Tί τρώμε; Σοκαριστικά βίντεο με κρέατα που έρχονται στο πιάτο μας και αλέθονταν σε… μπετονιέρα



    ΣΧΟΛΙΑ