• Πολιτική

    Άνω-κάτω η Βουλή: Έξαλλος ο Γ.Λαγός της Χρυσής Αυγής, φώναζε «προδότες,πουλημένοι» στους βουλευτές (video)

    • NewsRoom
    Λαγός Χρυσή Αυγή

    Γιάννης Λαγός


    Εκτός ελέγχου τέθηκε η κατάσταση στη Βουλή, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός ανέβηκε στο βήμα και τα πράγματα κύλησαν ανεξέλεγκτα με τον προεδρεύοντα Σπ. Λυκούδη να διακόπτει την συνεδρίαση της Ολομέλειας.

    Ο βουλευτής επικαλέστηκε την επιστολή των παμμακεδονικών ενώσεων προς τους βουλευτές, η οποία απειλούσε με ισόβια σε όσους υπογράψουν για σύνθετη ονομασία στο σκοπιανό.

    «Βγήκε και έκλαιγε ο πρόεδρος της Βουλής» είπε ο Γ. Λαγός και όταν από τα έδρανα κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν τότε με χυδαία φρασεολογία είπε: «Σταμάτα ρε, προδότη! Προδότες, πουλημένοι!» ούρλιαζε προς τους βουλευτές.

    Αμέσως, σηκώθηκε ο Νίκος Ξυδάκης του ΣΥΡΙΖΑ και του έκανε νόημα να κατέβει από το βήμα. «Φύγε από δω ρε!» του φώναξε δυνατά ο Γ. Λαγός. Ο Ν. Ξυδάκης δεν πτοήθηκε και πήγε μπροστά του διαμαρτυρόμενος έντονα και τα αίματα άναψαν.

    Ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης, φώναξε την φρουρά της Βουλής να παρέμβει και μόνο χάρη στην επέμβαση των αστυνομικών αποτράπηκαν τα χειρότερα. «Αποκλείεται να συνεχίσει την διαδικασία το προεδρείο με τέτοια εξυβριστική συμπεριφορά. Εάν συνεχιστεί θα έχουμε χειρότερη εξέλιξη, Καλύτερη απάντηση από την δική σας ηρεμία δεν πρόκειται να υπάρχει» είπε ο Σπ. Λυκούδης.

    Ο βουλευτής της ΧΑ είπε από το βήμα μεταξύ άλλων “η εξωτερική σας πολιτική είναι για τα πανηγύρια, δύο Έλληνες είναι φυλακισμένοι” και έκανε λόγο για “προδότες”.

    Η συνεδρίαση ξεκίνησε εκ νέου και τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής ο οποίος δήλωσε ότι και το θέμα αυτό παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.



    ΣΧΟΛΙΑ