• Πολιτική

    Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Ηλεία– Απειλούνται σπίτια (upd)

    • NewsRoom


    Πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στην Φρίξα του νομού Ηλείας την Κυριακή, η οποία έχει λάβει διαστάσεις σύμφωνα με το ilialive.gr. Για την κατάσβεσή της ενεργοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο όπου καίει.

    Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πυροσβεστικό έργο συνδράμουν οχήματα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο.

    Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις και σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά πλέον απειλεί σπίτια στα χωριά Σκιλλουντία και Νέα Σκιλλουντία. Ήδη στη Σκιλλουντία  που έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, έχουν εκκενωθεί τα πρώτα σπίτια, όπου οι φλόγες έφτασαν στις αυλές.

    H μάχη με τις φλόγες αναμένεται να είναι ολονύχτια ενώ ζητήθηκε για λόγους πολιτικής προστασίας να ληφθούν μέτρα και στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας καθώς οι άνεμοι πνέουν προς αυτή την κατεύθυνση και είναι πιθανό να μεταφερθούν στοιχεία της φωτιάς που μπορεί να προκαλέσουν νέες εστίες.

    Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας – Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος, «τα μέτωπα της φωτιάς καίνε στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια, που βρίσκεται απέναντι από την Αρχαία Ολυμπία».

    Όπως πρόσθεσε, «πριν από λίγο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την φωτιά λίγο έξω από τον οικισμό της Σκυλλουντίας, ενώ στη Φρίξα έχει σταματήσει εκεί που υπάρχει η ζώνη προστασίας από την Πυροσβεστική».

    Σε επαγρύπνηση βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις και από άλλες περιοχές, έτοιμες να συνδράμουν σε περίπτωση που η πυρκαγιά λάβει περαιτέρω διαστάσεις.

    Να σημειωθεί ότι δεν έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και ως εκ τούτου δεν συνδράμουν εναέρια μέσα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τουρκικό πολεμικό σκάφος πέρασε από τον Ισθμό της Κορίνθου (video – pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρέ-καρέ η «εισβολή» λεωφορείου σε καφετέρια στη Θεσσαλονίκη – 4 τραυματίες από το τροχαίο (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής



    ΣΧΟΛΙΑ