• Πολιτική

    Ανεστάλη προσωρινά η έκδοση του “Mr Bitcoin” Αλεξάντερ Βίννικ

    Αλεξάντερ Βίνικ


    «Παγώνει» η έκδοση του “Mr Bitcoin” στη Γαλλία. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτό το αίτημα του 49χρονου Αλεξάντερ Βίννικ και με προσωρινή διαταγή, ανέστειλε την εκτέλεση της απόφασης έκδοσης του.

    Η απόφαση εκδόθηκε από την πρόεδρο του Δ´ Τμήματος του ΣτΕ και θα ισχύει έως ότου κριθεί η κύρια αίτηση του 40χρονου Ρώσου.

    Η προσωρινή αναστολή έρχεται λίγα 24ωρα μετά την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο οποίος επέλεξε τη Γαλλία ως χώρα έκδοσης κι όχι τις ΗΠΑ ή τη Ρωσία για τις οποίες επίσης, η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί θετικά για την έκδοσή του.

    Σε δήλωσή της η δικηγόρος του Βίννικ, Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει ότι το ΣτΕ “αναγνώρισε τον κίνδυνο που διατρέχει ο Αλεξάντερ στην περίπτωση έκδοσής του” και τονίζει:

    «Ο Αλεξάντερ βρίσκεται ήδη στην 4η ημέρα της νέας απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 20/12/2019 και η υγεία του παρουσιάζει ήδη επιδείνωση.

    Ο Αλεξάντερ έχει με το μέρος του το δίκιο, το Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα της χώρας μας. Έχει απέναντί του μηχανισμούς ικανούς να συνθλίψουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δεν υπολογίζουν ούτε το Σύνταγμα ούτε τις Διεθνείς Συμβάσεις ούτε το Δίκαιο. Μηχανισμούς που αναμένεται τώρα να κινητοποιηθούν υπόγεια και φανερά για να ανατρέψουν τη δικαστική απόφαση.

    Το ποιος τελικά θα επικρατήσει είναι κάτι που μας αφορά όλους, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.»



    ΣΧΟΛΙΑ