ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που αναδείχθηκε κατά τον α΄ γύρο των εκλογών, είναι ηλικιακά το νεότερο στην ιστορία τού πρώτου επιστημονικού συλλόγου της χώρας. Ο νεότερος σύμβουλος (μέλος του ΔΣ) είναι 31 ετών και ο μεγαλύτερος 57.
Στο 25μελές νέο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από 31 ετών έως και 39, είναι 13 σύμβουλοι. Από 40 ετών έως 48 είναι 8 σύμβουλοι και από 53 έως 57 ετών είναι 4 σύμβουλοι.
Οι σημερινοί μονομάχοι του β΄ τελικού εκλογικού γύρου, είναι ο Δημήτρης Βερβεσός, 53 ετών, και Δημήτρης Αναστασόπουλος 37. Εξάλλου, ο νέος Κώδικας Δικηγόρων δεν προβλέπει ποσόστωση, με αποτέλεσμα στο νέο 25μελές ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να υπάρχει μια μόνο γυναίκα, η Μαρινέττα Γούναρη-Χατζησαράντου.
Στην ηλικιακή αλλαγή συνέβαλε ο νέος Κώδικας Δικηγόρων που έθεσε φραγμούς στις θητείες, για τις οποίες μπορεί να επανεκλέγονται τόσο οι πρόεδροι, όσο και τα μέλη του ΔΣ (σύμβουλοι). Ειδικότερα, για τους πρόεδρους υπάρχει ο περιορισμός ότι για περισσότερες από δύο συνεχόμενες θητείες δεν μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα και οι σύμβουλοι για περισσότερες από τρεις.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.