• Πολιτική

    Ανδρουλάκης: Διπλό «ναι» για ομόφυλα ζευγάρια και επιστολική ψήφο

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης


    Στη βουλή για την επιστολική ψήφο θα μιλήσει αύριο το μεσημέρι ο Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να αναδείξει τα ζητήματα που σχετίζονται με τη ρύθμιση και που το ΠΑΣΟΚ θεωρεί κομβικής σημασίας.

    Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ λέει «ναι» επί της αρχής στην καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για τις προσεχείς ευρωεκλογές και θέτει ταυτόχρονα ζήτημα προώθησης πολιτικών για την καταπολέμηση της αποχής από τις εκλογικές διαδικασίες.

    «Την αποχή δεν την καταπολεμά κανείς με τεχνητούς τρόπους», τονίζει χαρακτηριστικά και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας ο οποίος με συνέντευξή του σήμερα αναφέρθηκε στην τροπολογία που έχουν καταθέσει οι βουλευτές του κόμματός του, για τους εντός επικρατείας πολίτες.

    Η τροπολογία αφορά όσους αντιμετωπίζουν θέματα υγείας, υπερήλικες, φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν σε πόλεις μακριά από τον τόπο που ψηφίζουν, και έχουν πραγματικά κάποιο κόλλημα να ψηφίσουν. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι εργαζόμενοι π.χ. στον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

    Η Χαριλάου Τρικούπη τάσσεται υπέρ και της θεσμοθέτησης του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ στελέχη της εκτιμούν ότι τα «όχι» θα είναι τελικώς περιορισμένα.

    Στελέχη του επιτελείου του κ. Ανδρουλάκη τονίζουν ότι οι όποιες επιφυλάξεις θα συζητηθούν και θα αναλυθούν κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα γίνει το πιθανότερο την Τετάρτη. Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ ως προς το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Γλαβίνας εν τω μεταξύ δήλωσε ότι:

    «Το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί προς τη θετική κατεύθυνση. Έχουμε πιστοποιήσει τη θέση μας, η οποία είναι θέση αρχών και αξιών, όπως πράξαμε και τη δεκαετία του ’80, όταν το ΠΑΣΟΚ με αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης τον περίφημο νομικό Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη, προώθησε τη μεταρρύθμιση στο οικογενειακό δίκαιο».

    Παράλληλα, σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε το κείμενο του νομοσχεδίου, δεν έχουμε ακούσει παρά σε συνεντεύξεις και δημοσιεύματα τι θα περιλαμβάνει.

    Ταυτόχρονα, ακούμε συνεχώς επιθέσεις εναντίον του ΠΑΣΟΚ, του οποίου όμως οι ψήφοι είναι αναγκαίες για να περάσει το νομοσχέδιο. Πρόκειται για έναν πολιτικό παραλογισμό, στον οποίο μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

    Διαβάστε επίσης:

    Επιστολική ψήφος: Τρεις τροπολογίες κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ρουσόπουλος: Κύρια προτεραιότητά μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης η Ουκρανία

    ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το δημογραφικό με επικοινωνιακά μέτρα



    ΣΧΟΛΙΑ