• Πολιτική

    Άμεση συνάντηση με Καλογήρου ζητεί η ΕΣΗΕΑ

    • NewsRoom
    Καλογήρου

    Μιχάλης Καλογήρου. Υπουργός Δικαιοσύνης


    Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου ζήτησε σήμερα με επιστολή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τις συνεχείς μηνύσεις κατά δημοσιογράφων από πολιτικά πρόσωπα και το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

    Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής: 

    «Κύριε Υπουργέ,
    Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται κατάθεση μηνύσεων και αγωγών σε βάρος δημοσιογράφων, που τολμούν να δημοσιοποιήσουν ρεπορτάζ και να εκφράσουν την άποψή τους και την κριτική τους σε θέματα της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι και οι υπεύθυνοι των εφημερίδων να οδηγούνται στα κρατητήρια με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά τα πρόσφατα γεγονότα εκφράζει την αποδοκιμασία του για τη μέθοδο που έχουν επιλέξει ορισμένα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και την ανησυχία του για τον τρόπο που εφαρμόζεται ο ‘τυποκτόνος’ νόμος σε βάρος συναδέλφων μας.

    Για τον λόγο αυτό ζητάμε συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστούν από κοινού οι παράνομες διώξεις κατά δημοσιογράφων και να καταθέσουμε τις σκέψεις και τις προτάσεις μας επί του θέματος.

    Να σημειώσουμε ότι όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφωνούν ότι πρέπει να καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για δημοσιεύματα στον Τύπο.
    Με την προσδοκία ότι θα ανταποκριθείτε το συντομότερο στο κάλεσμά μας, βρισκόμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να συμβάλουμε στην επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τον Κλάδο».

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κατατέθηκε στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣτΕ: Δεκτή η αίτηση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για το ναό του Αγ. Γεωργίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα-ένα ρίχνει τα «κάστρα» του Κοντονή ο Μιχ. Καλογήρου: Αναστέλλεται η υποχρεωτική ιδιωτική διαμεσολάβηση



    ΣΧΟΛΙΑ