• Πολιτική

    Αλέξης Τσίπρας : Πώς δεν χάλασε τις διακοπές του για 15.000 καμένα στρέμματα

    Τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Πόσες χιλιάδες στρέμματα δάσους πρέπει να γίνουν στάχτη προτού ένας πρωθυπουργός αποφασίσει ότι είναι ώρα να εγκαταλείψει τις διακοπές του και να επιστρέψει στην… ενεργό δράση, ώστε να βρεθεί στο πλευρό των πυρόπληκτων και να δείξει έμπρακτα ότι η Πολιτεία είναι εκεί για να τους βοηθήσει και δεν τους αφήνει στην τύχη τους; Για τον Αλέξη Τσίπρα, 15.000 στρέμματα δεν είναι αρκετά…

    Δεν είναι ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στο σημείο της καταστροφής θα προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Προφανώς, ο εκάστοτε πρωθυπουργός δεν θα πιάσει τη μάνικα να σβήσει τη φωτιά μόνος του, ούτε θα πιλοτάρει κανένα Canadair. Όμως η παρουσία του έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα. Δείχνει ενδιαφέρον, συμπόνοια, ευαισθησία, στοιχεία που κάθε ηγέτης πρέπει να διαθέτει. Αντίθετα, το να συνεχίζει τις διακοπές του ενώ η χώρα καίγεται δείχνει ωχαδερφισμό, αδιαφορία, αναισθησία. Στοιχεία που κανένας σοβαρός ηγέτης δεν μπορεί να διαθέτει.

    Τελικά, χθες Τετάρτη, κι ενώ η μεγάλη φωτιά στον Κάλαμο είχε πια τεθεί υπό έλεγχο, ο Αλέξης Τσίπρας… εδέησε να εμφανιστεί και να επισκεφθεί την περιοχή που επλήγη. Και αυτό που βρήκε να μας πει, με λίγα λόγια, ήταν ότι εντάξει μωρέ, πώς κάνετε έτσι, μόνο 15.000 στρέμματα δάσους κάηκαν, ενώ το 2007 στις μεγάλες φωτιές της Ηλείας είχαν καεί 150.000 στρέμματα. Λες και 15.000 στρέμματα δάσους που θα κάνει 30 χρόνια να ανασυσταθεί είναι κάτι το ασήμαντο, ή λες και κάτι τέτοιο είναι παρήγορο για κάποιον που το σπίτι του καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φλόγες.

    Παράδειγμα προς μίμηση;

    Πόσο πιο απλά να το πούμε; Ένας πρωθυπουργός πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε πολίτη. Ένας πρωθυπουργός που συνεχίζει τις διακοπές του την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μία καταστροφή σίγουρα δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση, εκτός κι αν το καλό παράδειγμα που θέλει να δώσει είναι ότι μια ζωή την έχουμε και YOLO.

    Ευτυχώς, οι Έλληνες πυροσβέστες δε χρειάζονται ούτε το “καλό παράδειγμα”, ούτε τις καλές κουβέντες κανενός πολιτικού για να φέρουν σε πέρας το ηρωικό τους έργο. Γιατί αν εμπνέονταν από τον Αλέξη Τσίπρα, θα προτιμούσαν να λιάζονται στις παραλίες παρά να σβήνουν φωτιές…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Fraport: Ανάβουν τις μπουλντόζες σε 14 περιφερειακά αεροδρόμια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έντονη κριτική στην κυβέρνηση από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βασίλης Κικίλιας: Έφτασαν να αποκλείουν δημοσιογράφους – Ακολουθούν πιστά τα πρότυπά τους



    ΣΧΟΛΙΑ