• Πολιτική

    Τσίπρας: Με ειρωνείες και τοξικότητα επαναφέρει την εχθροπάθεια στην πολιτική σκηνή

    • NewsRoom

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας


    Όποιος έτρεφε ελπίδες για στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύστηκε από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, που θύμισε την θλιβερή για τη χώρα περίοδο ’12- ’15.

    Ο πρώην πρωθυπουργός, γνωστός για το χωρίς αναστολές ρητορικό του ύφος, με πολλές μαζεμένες ειρωνείες, τοξικότητα και προσωπικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού και των πολιτικών του αντιπάλων, έδωσε το σύνθημα της ακραίας πόλωσης, τόσο για τη «συζήτηση» στη Βουλή, όσο και για το επόμενο διάστημα και ως τις εκλογές, δικαιώνοντας τις υπόλοιπες κομματικές δυνάμεις που τον χαρακτηρίζουν ως … τον καθοδηγητή των χυδαίων συμπεριφορών του Παύλου Πολάκη.

    Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως απέτυχε, με τεράστιο κόστος για τον Ελληνικό λαό.

    «Τρεις μέρες συζήτησης απέδειξαν πόσο δικαιολογημένα είναι τα κύματα οργής και αγανάκτησης που διατρέχουν την ελληνική κοινωνία. Αποτύχατε με τεράστιο κόστος κοινωνικό, οικονομικό, ανθρώπινο», πρόσθεσε.

    «Συμπεριφέρεστε σαν να έχετε πιστέψει την προπαγάνδα σας», ανέφερε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν κ. Μητσοτάκη ένας πρωθυπουργός γίνεται αντικείμενο λοιδορίας και σαρκασμού τότε έχει τελειώσει», πρόσθεσε.

    «Κύριε Μητσοτάκη, έχετε τελειώσει πολιτικά. Αλλά το χειρότερο είναι πως ζείτε στο δικό σας σύμπαν. Όχι μόνο γιατί αποτύχατε στα όσα κρίσιμα αντιμετωπίσατε στη θητεία σας, αλλά κυρίως γιατί την ίδια ώρα που αποτυγχάνετε συνεχίζεται το ίδιο βιολί της επικοινωνίας. Συμπεριφέρεστε όχι ως πρωθυπουργός αλλά ως πρίγκιπας. Χτίζετε το δικό σας καθεστώς με απευθείας αναθέσεις σε golden boys και σε ανθρώπους της νύχτας», συνέχισε.

    «Ήρθατε χθες και αντί να απολογηθείτε στους πολίτες, που αντί για επιτελικό κράτος έχετε φτιάξει επιτελικό χάος», ανέφερε, ενώ απάντησε για την χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού για το ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν ζήτησε συγγνώμη για την τραγωδία της Μάνδρας και του Ματιού, λέγοντας πως  «το Μάτι είναι ένα συνολικό τραύμα που απαιτεί σεβασμό και όχι μικροπολιτικά παιχνίδια για να αποκρύψετε τις δικές σας ευθύνες». Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό πως είναι αυτός που οφείλει συγγνώμη στους συγγενείς των νεκρών του Ματιού, γιατί τους εκμεταλλεύτηκε πολιτικά!

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο έντιμη

    Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο έντιμη και καθαρή κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή κατά την πρόταση μομφής. Και συνέχισε: «Μας φορτώσατε την επιτροπεία και το ΔΝΤ και όταν εμείς κάναμε τη μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία, εσείς συνεχίζατε με τους τοποτηρητές.

    «Γερούν, γερά» φώναζαν στα κανάλια οι δικοί σας. Το θυμάστε;Και όταν βγάλαμε τη χώρα με ασφάλεια από τα μνημόνια, εσείς κάνατε πάρτι. Σε 18 μήνες
    μοιράσατε χωρίς διαφάνεια 5 δις με απευθείας αναθέσεις. Ντρέπεται και η ντροπή με αυτά που κάνετε».

    Επίθεση στον Γεραπετρίτη για τις καταγγελίες Φουρθιώτη

    Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις καταγγελίες του Μένιου Φουρθιώτη, ξοδεύοντας ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του σε αυτές.

    «Τώρα θα σας στεναχωρήσω γιατί θα μιλήσω για τις σχέσεις της κυβέρνησης, με έναν αστέρα της trash tv. Κύριε Γεραπετρίτη δεν θα ασχοληθώ μαζί σας. Κρίμα θα πω κ. Καθηγητή. Να εκβιάζεται ένας υπουργός, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού από έναν παρουσιαστή. Είστε σίγουρος κ. Μητσοτάκη ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Εσείς ή οι Φουρθώτηδες; Η πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση που η νύχτα διεισδύει στο <έγαρο Μαξίμου.Γνωρίζατε κ.Μητσοτάκη ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις σε έναν υπόδικο τηλεπαρουσιαστή;», ανέφερε.

    «Σας ενημέρωσε ο κ. Βρούτσης; Γιατί ο κ. Βρούτσης γνώριζε και προς τιμήν του προσπάθησε να το σταματήσει. Αλλά έφυγε ο κ. Βρούτσης από το
    υπουργείο και όχι ο Φουρθιώτης από το Μαξίμου», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ξεπεράσατε τον χειρότερο εαυτό σας – Προβάλετε μια πολιτική που καταδικάστηκε από τον λαό – Αγκαλιάσατε έναν υπόδικο

    Σταϊκούρας: H «μεγάλη εικόνα» της ελληνικής οικονομίας είναι θετική και οι προοπτικές της ευοίωνες

    Κατρίνης: Ο Μητσοτάκης κι ο Τσίπρας δεν παίζουν μόνοι τους



    ΣΧΟΛΙΑ