• Πολιτική

    Αλέξης Τσίπρας: Δεν υπάρχει αύξηση εισφορών στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Αλέξης Τσίπρας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    «Θέλω να ξεκαθαρίσω: δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία αύξηση εισφορών. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν αλλαγές στη ζωή τους, αλλά οι αλλαγές θα είναι θετικές», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πήρε έτσι αποστάσεις από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσαν τα όσα ανέφερε ο  πρώην υπουργό για την επαναφορά της αύξησης 20% στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

    Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υπενθυμίσει τα μέτρα που έχει προτείνει το κόμμα του στο κυβερνητικό του πρόγραμμα, όπως η αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 10.000 ευρώ, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ.

    «Είμαι απόλυτα κάθετος σε αυτό. Το πρόγραμμά μας είναι αναρτημένο εδώ και 20 μέρες», ανέφερε, υποστηρίζοντας πως «είναι λαθροχειρία μεγάλη και unfair λίγες ώρες πριν τις εκλογές με fake news να πάμε να κερδίσουμε ψήφους» .

    «Καμία αύξηση των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες», κατέληξε.

    Τι είχε δηλώσει ο Γιώργος Κατρούγκαλος

    Υπενθυμίζεται, πάντως, πως ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην τηλεόραση του Blue Sky, άφησε ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επανεκλεγεί, να επανέλθει το 20% του ΕΦΚΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

    Μάλιστα, σε ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου, ο ίδιος έσπευσε να απαντήσει «ναι» και εξήγησε: «Είναι απόλυτα λογικό να συνδέεται με το εισόδημα η ασφαλιστική υποχρέωση και όχι με ένα αυθαίρετο ποσό της επιλογής».

    «Πρέπει να έχουμε πολιτικές υπέρ του 80% και όχι των λίγων. Δεύτερο επιχείρημα είναι ότι πράγματι θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση, ασφαλιστική, των εισφορών με το εισόδημα για τον λόγο ότι όταν έχουμε ενιαίο ταμείο δεν μπορεί να ισχύουν άλλοι κανόνες για τους εργαζόμενους με μισθό και τους ελεύθερους επαγγελματίες (…). Η δέσμευση η δική μας είναι ότι επαναφέρουμε ένα σύστημα που θα ευνοεί τους πολλούς και όχι τους λίγους (…). Προτείνουμε αφορολόγητο 10.000 ευρώ και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Για αυτόν τον λόγο θα έχουμε σύνδεση αντικειμενική του εισοδήματος και των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών».

    Ωστόσο, οι έντονες αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε διευκρινιστικές δηλώσεις, ενώ και ο ίδιος ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, έσπευσε την Πέμπτη να δηλώσει πως τα παραπάνω ήταν «προσωπικές απόψεις».

    Διαβάστε επίσης

    Γιώργος Κατρούγκαλος: Αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

    Σκέρτσος: Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση και όχι θνησιγενή σχήματα



    ΣΧΟΛΙΑ