• Πολιτική

    Άκης Σκέρτσος: Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, 35 μαθητές και καθηγητές έχουν δηλώσει θετικό self test

    • NewsRoom

    Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας


    Για την πορεία της διενέργειας των πρώτων self tests στην Ελλάδα σε μαθητές και καθηγητές λυκείων, εν όψει του ανοίγματος για δια ζώσης λειτουργία τη Δευτέρα, μίλησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

    Όπως ανέφερε, «μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής, 35 μαθητές και καθηγητές έχουν βρεθεί θετικοί». Τόνισε, μάλιστα, πως  από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο είχαν διατεθεί περίπου 380.000- 400. 000 self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

    Η κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Σκέρτσος, παρακολουθεί διαρκώς την πορεία της διαδικασία ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα. Για τα θετικά αποτελέσματα στο test που δηλώνονται στην πλατφόρμα θα ακολουθείται δωρεάν έλεγχος rapid test σε δημόσια δομή, προκειμένου να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται πράγματι για κρούσμα. Σε αυτή την περίπτωση θα διασφαλίζεται η δικαιολογημένη απουσία του μαθητή ή του καθηγητή από το σχολείο.

    Όπως τόνισε ο κ. Σκέρτσος, σε περίπτωση που δεν υπήρχε η μέθοδος των rapid tests θα έπρεπε να θεωρηθεί δεδομένη η διασπορά του ιού στα σχολεία, από την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους.

    Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, σχολίασε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχειά εδώ και μερικές μέρες. Επισήμανε πάντως ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί στα όρια του.

    Ο κ. Σκέρτσος άφησε παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα με την διενέργεια self tests.

    Τέλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, διαβεβαίωσε ότι από τα μέσα Μαΐου, λόγω των εμβολιασμών και του κάλου καιρού, θα πάμε σε ένα οργανωμένο άνοιγμα δραστηριοτήτων οριστικά.

     



    ΣΧΟΛΙΑ