• Πολιτική

    Αυστηρό μήνυμα της Ελλάδας για τη νέα πρόκληση Ερντογάν

    • NewsRoom
    Ερντογάν Τουρκία

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Την άμεση αντίδραση του ΥΠΕΞ προκάλεσαν νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων και στη χρήση της ιστορίας με προσβλητικούς όρους για τους γειτονικούς λαούς. Ανάλογες απαράδεκτες αναφορές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε μεταξύ των χωρών μας και δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική που η τουρκική ηγεσία διακηρύσσει ότι υποστηρίζει» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ηγεσία της ελληνικής διπλωματίας.

    Νέο παραλήρημα

    Στις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους πολίτες της Σμύρνης ανέφερε: «Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών Βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας».

    Για να συνεχίσει αναφερόμενος στην Μικρασιατική καταστροφή: «Σμύρνη! Που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!».

    Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην επίθεση του Μπρένταν Τάραντ στη Ν. Ζηλανδία λέγοντας πως ο Τάραντ είχε επισκεφθεί δύο φορές την Τουρκία και είχε απειλήσει ότι οι Τούρκοι δεν έχουν καμία θέση στην Ευρώπη,. Συμπλήρωσε ότι οι αρχές της χώρας του κάνουν έρευνα για τις επισκέψεις που έκανε εκεί ο 28χρονος δράστης του μακελειού και τις επαφές που είχε.

    «Δεν θέλουμε να δούμε ξανά μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο», είπε ο Ερντογάν στους υποστηρικτές του.

     Χαρακτήρισε τον 28χρονο μοχθηρό προσθέτοντας: «Λέει ότι μπορούμε να κατοικούμε στην ανατολική πλευρά, δεν μπορούμε να περάσουμε στην ευρωπαϊκή πλευρά. Ποιος νομίζεις ότι είσαι;».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε Σαντορίνη και Ηράκλειο είχε ταξιδέψει ο Μπρέντον Τάραντ



    ΣΧΟΛΙΑ