• Πολιτική

    Άδωνις Γεωργιάδης: Να σταματήσει η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια αν η ονομασία δεν είναι erga omnes (video)

    • NewsRoom
    Άδωνις Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Να σταματήσει η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, αν η ονομασία δεν είναι erga omnes, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων παρουσίασε τη θέση του κόμματός του για το Σκοπιανό, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ζάεφ ότι δεν αλλάζει το Σύνταγμα και πως θα υπάρχει διπλή ονομασία, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τόνισε πως οι δηλώσεις αυτές δείχνουν δεινή διπλωματική ήττα για την Ελλάδα και επεσήμανε, «δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση αν το όνομα δεν είναι erga omnes. Αν ο κ. Τσίπρας συζητά για όνομα που δεν είναι erga omnes να μην σας πω τι διαπράττει. Δεν θέλω να λέω βαριές κουβέντες. Αν γίνεται συζήτηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό για όνομα που δεν είναι erga omnes τότε o κ. Τσίπρας έχει προχωρήσει σε μια πράξη που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια και πρέπει να σταματήσει τη διαπραγμάτευση«.

    «Στην ενημέρωση που έκανε ο κ. Κοτζιάς έχει πει τα εντελώς αντίθετα. Γιατί χθες δεν είχαμε ανακοίνωση μετά τη συνέντευξη Ζάεφ;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

    Αναφερόμενος στη θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό τόνισε ότι «θα αφήσουμε το όνομα τελευταίο και θα λύσουμε όλα τα άλλα. Θα αναθεωρήσουν πρώτα το Σύνταγμά τους για να βγάλουν όλο τον αλυτρωτισμό τους».



    ΣΧΟΛΙΑ