Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης – Ελένη Τουλουπάκη: Πόλεμος μέχρις εσχάτων (video)

  • NewsRoom


Με πρωτοφανής ένταση  εξελίσσεται η κόντρα μεταξύ του Άδωνη Γεωργιάδη και της Ελένης Τουλουπάκη, με αφορμή τον παρατεταμένο έλεγχο των καταγγελιών των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis εναντίον του, η οποία έχει ξεπεράσει πλέον τα 2,5 χρόνια.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, παράλληλα με τον Νίκο Παππά, απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως «η κ. Τουλουπάκη προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια να βρει αποδείξεις ενοχής εναντίον μου και δεν τις έχει βρει. Γιατί αν τις είχε βρει θα είχε ασκήσει δίωξη εναντίον μου». Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Νίκος Παππάς, λέγοντας πως η κ. Τουλουπάκη έχει ασκήσει δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο, με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά: «Ο κ. Λοβέρδος έκανε μεγάλο λάθος. Αντρίκειο μεν, λάθος δε, που δέχθηκε την παραβίαση του Συντάγματος από την κα Τουλουπάκη όταν του ασκήθηκε δίωξη. Τον είχα προειδοποιήσει ότι θα μείνει υπό 10 χρόνια υπό διερεύνηση και θα αθωωθεί στο τέλος. Έχει περάσει ένας χρόνος από τη δίωξή του και δεν τον έχει καλέσει καν ο ανακριτής, γιατί δεν υπάρχει υπόθεση. Ο Λοβέρδος αντρίκεια γιατί δεν είχε αφήσει εσάς να τον λέτε κλέφτη δέχθηκε να αρθεί η ασυλία του κατά παραβίαση του Συντάγματος. Άλλη μια πράξη κατάχρησης εξουσίας της κας Τουλουπάκη, για την οποία κατά τη γνώμη μου πρέπει να μπει φυλακή, για το ότι αποφάσισε να παραβιάσει το Σύνταγμα. Αυτή είναι η βαρύτερη από όλες της τις πράξεις».

Η αναφορά του αυτή έφερε την αντίδραση της Ελένης Τουλουπάκη η οποία με ανακοίνωσή της κατηγορεί τον υπουργό πως παρεμβαίνει σε εκκρεμή ποινική διαδικασία, ενώ απειλεί πως θα καταγγείλει την συμπεριφορά του στους αρμόδιους θεσμούς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Με το νόμο 4596/2019 που ενσωμάτωσε την ευρωπαική οδηγία 2016/343/ ΕΕ και σε συμμόρφωση προς πλήθος αποφάσεων του ΕΔΔΑ (ενδεικτικά Αllenet de Ribemont κατα Γαλλιας 1995, CASE OF G.C.P. v. ROMANIA ) θεσμοθετείται πλέον η απαγόρευση οποιασδήποτε δημόσιας αναφοράς δημόσιου λειτουργού η κυβερνητικού αξιωματούχου σε εκκρεμή ποινική διαδικασία και τούτο γιατί προσβάλλεται κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητας. Με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη (περί φυλάκισης μου κλπ) αποδεικνύεται οτι αγνοείται προκλητικά η νομοθεσία της χώρας ,οι θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου καθώς και η πάγια νομολογία του ΕΔΔΑ, αρχές ωστόσο που η Εισαγγελία Διαφθοράς σέβεται και τηρεί ως κόρην οφθαλμού για κάθε πρόσωπο που τυχόν ερευνάται μεταξύ των οποίων και ο κ. Υπουργός. Η καταπάτηση κάθε δικονομικού κανόνα, των βασικών δικαιωμάτων και αρχών της ΕΣΔΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το ζήτημα είναι θεσμικό και αφορά στα θεμέλια του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας αυτής καθαυτής. Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθούν επίσημα πια όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαικό επίπεδο για το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Έχω θεσμική υποχρέωση να σταθώ όρθια σε αυτό το χωρίς προηγούμενο κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελικών λειτουργών».

Η κίνηση της Ελένης Τουλουπάκη προκάλεσε νέα απάντηση από τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος μέσω ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει:

«Η κα Τουλουπάκη εις γνώση της και μετά Δόλου παραβίασε το άρθρο 86 του Ελληνικού Συντάγματος ασκώντας Δίωξη για το αδίκημα της Παθητικής Δωροδοκίας στον ⁦ @a_loverdos ενώ και η ίδια γράφει στην απολογία της ότι η Νομολογία της το απαγόρευε.Ντροπή της»

«Επίσης η κα Τουλουπάκη όλα αυτά τα χρόνια ενώ δεν έχει βρει απολύτως τίποτε εναντίον μου για το μόνο αδίκημα που μπορεί να με ελέγξει -δηλ της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες- επιτρέπει με την κωλυσιεργία τον δημόσιο καθημερινό μου διασυρμό. Ντροπή της!»

Ανακοίνωση για το ίδιο ζήτημα εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος επιτίθεται στον κ. Γεωργιάδη κατηγορώντας τον πως «απείλησε δημοσίως την εισαγγελέα Διαφθοράς που ερευνά την υπόθεσή του, λέγοντας πως πρέπει να μπει φυλακή». Στην ίδια ανακοίνωση μάλιστα, καλεί τον πρωθυπουργό «να πάρει θέση».

«Μετά την κατάρρευση του αφηγήματος περί σκευωρίας για το σκάνδαλο Novartis με τις αποκαλύψεις για την κ. Ράικου, ο ερευνώμενος υπουργός, Αδ. Γεωργιάδης, δεν κατάφερε να κρύψει τον πανικό που τον διακατέχει. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να απειλήσει δημοσίως την εισαγγελέα Διαφθοράς που ερευνά την υπόθεσή του, λέγοντας πως «πρέπει να μπει φυλακή». Ίσως κάτι να ξέρει και να αγχώνεται.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει άμεσα θέση για τις αποκρουστικές παρεμβάσεις του υπουργού του στη Δικαιοσύνη: Ή τον στέλνει σήμερα σπίτι του ή υιοθετεί τις χυδαίες και ωμές παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη που τον ερευνά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.


ΣΧΟΛΙΑ