• Top Stories

    Αδυναμία εκμάθησης ακόμη και στην πράξη

    Αντώνης Κεφαλἀς

    Αντώνης Κεφαλἀς. Δημοσιογράφος


    Σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις (8/2, 30/3 και 14/4) η στήλη αυτή προειδοποίησε για τη σχεδόν αναπόφευκτη πορεία της χώρας μας προς ένα νέο Ιούλιο/Αύγουστο του 2015. Η εκτίμηση αυτή δεν έχει αλλάξει. Ο Σύριζα δεν έμαθε τίποτα από το περσινό πατατράκ. Μάχεται τον εαυτό του και την κοινωνία, μοιράζει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, αυτοαναιρείται καθημερινά, νομίζει ότι έχει την εξουσία (δεν συνειδητοποιεί ότι έχει καβαλήσει ένα άδειο ασκί γιατί λεφτά δεν υπάρχουν) και τρέχει, δεν βαδίζει, ολοταχώς προς ένα νέο φιάσκο –και ο Πρωθυπουργός προς μία νέα αυτοακύρωση.

    Η «πρώτη φορά αριστερά» κατάφερε να παγιδέψει τη χώρα ανάμεσα στο 3 ο (και τώρα και στο 4 ο) μνημόνιο και την καθόλα ορατή πλέον προοπτική του Grexit. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού της ιδεοληψίας (Σύριζα και Γερμανία) και της ανικανότητας (Σύριζα). Η μόνιμη φτωχοποίηση είναι δεδομένη – ότι και να γίνει. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα θα έχουν απομείνει κυρίως φτωχοί ηλικιωμένοι. Όποιος νέος το αντέχει έχει καθήκον απέναντι στον εαυτό του να φύγει.

    Το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο της χώρας είναι πλέον ολοκληρωτικό. Ούτε τα μνημόνια, ούτε οι εκλογές θα το λύσουν. Εξάλλου, δεν υπάρχει κόμμα που να έχει την κοινωνική απήχηση και το πολιτικό θάρρος να φέρει την πολυπόθητη αλλαγή της ταχύρρυθμης και εξωστρεφούς ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή.

    Τελικά αποδειχθήκαμε ανίκανοι να κυβερνήσουμε τους εαυτούς μας.

    Η μόνη σωτηρία για την Ελλάδα είναι η σύγκλιση μίας διεθνούς συνάντησης ώστε (α) να υπάρξει και κούρεμα και αναδιάρθρωση του χρέους, (β) αξιόπιστο πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκρότησης που θα συμπεριλαμβάνει μία μορφή Marshall Plan και (γ) διεθνής εποπτεία για την εφαρμογή του με τη μορφή μόνιμης αντιπροσωπείας των δανειστών και άλλων (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα κλπ.) που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων—κάθε μορφής.

    Εμείς και δεν θέλουμε και δεν μπορούμε.

    Καλή Ανάσταση – κι ας μην είναι διπλή!

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/ine-pragmati-i-ikonomia-anoiti/39511

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/fantasma-tou-varoufaki/38057



    ΣΧΟΛΙΑ