ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αδιανόητα προκλητικό εμφανίζεται το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας, παρουσιάζοντας έναν χάρτη, ο οποίος αναφέρει ως «ιστορικά αλβανικά εδάφη», πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Ο χάρτης παρουσιάζεται σε άρθρο στο επίσημο περιοδικό του Υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, το «Gazeta Ushtria», με αφορμή τα 147 χρόνια από το Συνέδριο του Βερολίνου.
Μάλιστα ο χάρτης παρουσιάζει ελληνικά εδάφη ως «ιστορικές αλβανικές περιοχές», με αναγραφή ονομάτων και εκτάσεων σε τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι περιοχές της Ελλάδας που εμφανίζονται ως «αλβανικές» είναι η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, η Άρτα, τα Ιωάννινα, η Πρέβεζα, και τα Γρεβενά.
Η σοβαρότητα της υπόθεσης έγκειται στο ότι ο χάρτης δεν δημοσιεύθηκε από κάποιον μεμονωμένο αναλυτή ή από κάποιο ανεξάρτητο μέσο, αλλά από το ίδιο το επίσημο περιοδικό του Υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι, τον Νοέμβριο του 2024, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι «η Βόρειος Ήπειρος είναι ένας όρος που έχει πεθάνει».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση
- Lamda Development: Μετρητά 800 εκατ. έχει λαμβάνειν από τις κατοικίες στο Ελληνικό
- Γιατί η αγορά ζητά νέα ρύθμιση χρεών με 120 δόσεις
- Προοδευτική: Ο «επενδυτής-φάντασμα», οι μέτοχοι που πουλάνε «αγρίως» και αλλαγές προ των πυλών στο Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.