• Πολιτική

    Αδ. Γεωργιάδης: Θεωρώ πως Τσίπρας και Πολάκης μπορεί να έχουν χρηματιστεί από φαρμακευτικές

    • NewsRoom
    Γεωργιάδης για ανατιμήσεις: Θα πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί - Δεν χρειάζεται πανικός


    Απάντηση στο… «αίτημα» του Αλέξη Τσίπρα να αποκαλύψει «ποιους πολιτικούς πιστεύει πως πιθανόν να έχουν χρηματιστεί από φαρμακευτικές εταιρείες» έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο  της Βουλής.

    Αιτία της κόντρας μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Γεωργιάδη αποτέλεσε η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο ντοκιμαντέρ ελβετικού καναλιού που μελετούσε το ζήτημα της υπόθεσης Novartis. Ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο γιατί η Ελλάδα συνεχίζει να συνεργάζεται με την Novartis την ώρα που η εταιρεία κατηγορείται για διαφθορά. Ο υπουργός απάντησε πως αφενός ο νόμος του clawback που εισήγαγε περιορίζει τις δυνατότητες μιας φαρμακευτικής εταιρείας να κερδίσει χρήματα από το κράτος αφετέρου θεωρεί πως ακόμα και αν κάποιος πολιτικός μπορεί να έχει δωροδοκηθεί, δεν γίνεται να απαγορέψεις τα φάρμακα μιας εταιρείας που μπορούν να σώσουν ζωές.

    Η φράση του κ. Γεωργιάδη απομονώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίζει πως πρόκειται δήθεν για παραδοχή του υπουργού πως υπάρχουν πολιτικοί που χρηματίζονται από φαρμακευτικές. Στην απάντησή του ο κ. Γεωργιάδης πάντως άφησε σοβαρά υπονοούμενα πως η προηγούμενη κυβέρνηση μπορεί να έχει χρηματιστεί από φαρμακευτικές εταιρείες για την χαριστική ρύθμιση γύρω από την τιμολόγηση των φαρμάκων.

    «Εδώ και μέρες ο κύριος Τσίπρας με καλεί δημοσίως να αποκαλύψω για ποιους πιστεύω ότι πιθανόν να χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες» ανέφερε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

    «Εγώ δεν απαντούσα τόσες μέρες γιατί δεν είναι σωστό να κάνουμε πολιτική με εικασίες. Αλλά αφού επανέρχεται εκ νέου και θεωρεί τη γνώμη μου τόσο σημαντική αναγκάζομαι να το πω! Θεωρώ λοιπόν ότι πράγματι μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν τις πολυεθνικές και για την τιμολόγηση φαρμάκων» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

    «Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν» κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

    Οργή σε ΣΥΡΙΖΑ

    Η πληρωμένη απάντηση του κ. Γεωργιάδη στον Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε τον εκνευρισμό του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε την αποπομπή του υπουργού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ζορίζεται για τα καλά με το σκάνδαλο Novartis, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης. Και όπως κάθε γνήσιος ακροδεξιός που έχει μελετήσει τον Γκέμπελς, όταν ζορίζεται ξεσπά σε χυδαιότητες για αντιπερισπασμό. Θα έχει φαίνεται τους λόγους του να αγχώνεται, καθώς η έρευνα της Δικαιοσύνης που τον αφορά παραμένει σε εξέλιξη».

    Η ανακοίνωση καταλήγει: «Το θέμα όμως δεν είναι ο ίδιος(ο κ. Γερωργιάδης), αλλά ο πρωθυπουργός που τον ανέχεται. Τα περιθώρια των ελιγμών στενεύουν. Ή τον στέλνει σπίτι του απόψε ή ταυτίζεται πλέον απόλυτα με αυτόν και τις αθλιότητές του, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στο μέλλον».



    ΣΧΟΛΙΑ