• Πολιτική

    Αδ. Γεωργιάδης για τις οργανωμένες παραλίες: Όλα πηγαίνουν «ρολόι», ευχαριστήσω τον κόσμο για την πειθαρχία του


    Στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής βρέθηκαν το Σάββατο, κατά την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας τους,  ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης.

    Από τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας, τον Άλιμο, ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε:

    «Με τον Υφυπουργό, τον κύριο Παπαθανάση, με τον οποίο είχαμε την ευθύνη να ανοίξουμε σήμερα τις παραλίες, κατόπιν της αποφάσεως που έλαβε ο κύριος Πρωθυπουργός μετά την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κάναμε περιοδεία στις περισσότερες οργανωμένες παραλίες του θαλάσσιου μετώπου της Αττικής και καταλήγουμε εδώ, στον Άλιμο.

    Όλα πηγαίνουν «ρολόι». Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την πειθαρχία που έχει επιδείξει όσον αφορά στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. Ήδη, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης «παίζουν» με πολύ θετικά σχόλια τις σημερινές εικόνες από τις ελληνικές παραλίες.

    Όλα θα πάνε καλά. Ο ελληνικός λαός, με πειθαρχία και με υπομονή, έχει κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα και τώρα ξεκινάμε την προσπάθεια να κερδίσουμε και το επόμενο στοίχημα, που είναι αυτό της οικονομίας και του ανοίγματος ξανά της κανονικής μας ζωής».

    Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε:

    «Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική. Όπως στην πρώτη φάση, πειθαρχήσαμε όλοι και περάσαμε όσο πιο ανώδυνα μπορέσαμε -αυτό που δεν πέτυχαν άλλες χώρες-, έτσι, σήμερα, στην επανεκκίνηση, δείχνουμε για μια ακόμη φορά ότι εμείς οι Έλληνες πειθαρχούμε στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και έτσι μπορούμε και να ξεκινήσουμε, να επανεκκινήσουμε την οικονομία, αλλά και να επιταχύνουμε το βηματισμό, κάτι το οποίο έχουμε μεγάλη ανάγκη.

    Νομίζω ότι η σημερινή εικόνα στις παραλίες δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν πολλά. Το έχουμε καταφέρει και στο τέλος θα αποδειχθεί ότι η Ελλάδα είναι το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για όλη την παγκόσμια κοινότητα».

    Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, για τα καταστήματα εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Όπως ξέρετε, εξεδόθη επισήμως η ανακοίνωση ότι κατόπιν της σύμφωνης εισηγήσεως της Επιτροπής των ειδικών, ο κύριος Πρωθυπουργός έλαβε την απόφαση την Δευτέρα 25 Μαΐου να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης.

    Αύριο, Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, ο κύριος Παπαθανάσης θα παρουσιάσει από την ΕΡΤ το πλαίσιο της συμφωνίας μας με την Επιτροπή των ειδικών για τους όρους με τους οποίους θα λειτουργούν τα καταστήματα της εστίασης.

    Έχουμε κάνει πάρα πολύ δουλειά όλες αυτές τις μέρες. Το ξέρετε άλλωστε, μας έχετε δει σε συγκεκριμένα μέρη που πήγαμε. Μέχρι και εθελοντές χρησιμοποιήσαμε, Δήμαρχε, για να μπορέσουμε να καταγράψουμε τα διάφορα σενάρια λειτουργίας των καταστημάτων εστιάσεως.

    Μας ενδιαφέρει και θα το δείτε, τα καταστήματα να ανοίξουν, να πάνε καλά και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας».

    Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης απαντώντας σε ερώτηση για τις οργανωμένες παραλίες μετά και το επερχόμενο άνοιγμα της εστίασης και αν θα προβλέπεται ο καταναλωτής να προμηθευτεί κάτι που να είναι μαγειρεμένο, όπως, για παράδειγμα, κλαμπ σάντουιτς ή θα επιτρέπονται μόνο συσκευασμένα όπως συμβαίνει κατά την πρώτη ημέρα, απάντησε:

    «Το είπαμε ότι κάθε μέρα ορισμένα πράγματα αλλάζουν. Ξεκινήσαμε σήμερα, λοιπόν, με αυτούς τους κανόνες. Από σήμερα έως τη Δευτέρα που μας έρχεται, αφενός θα ανακοινώσουμε τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργεί η εστίαση, και αφετέρου, μπορεί να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο λειτουργίας και των beach bars».

    Παράλληλα ο κ. Παπαθανάσης, απαντώντας για το αν η χρήση μάσκας από τους υπαλλήλους των beach bars συνεχιστούν και τις ημέρες του καύσωνα το καλοκαίρι, ξεκαθάρισε πως αυτό  θα πρέπει να αποφασιστεί από τους ειδικούς επιστήμονες. «Είναι κάτι το οποίο αποτελεί δική τους υπόθεση και σαφώς αυτοί θα αποφασίσουν».

    «Είμαστε αισιόδοξοι. Νομίζω ότι η πρώτη και η δεύτερη εβδομάδα επανεκκίνησης της οικονομίας, του λιανεμπορίου δείχνει ότι είμαστε ψηλότερα από πέρσι. Η κίνηση έχει ξεκινήσει. Όμως, παρακολουθούμε, με μεγάλη προσοχή και πάνω απ’ όλα με σοβαρότητα, το κάθε βήμα. Εκείνο που δεν θέλουμε είναι να πατήσουμε φρένο.

    Νομίζω ότι το φρένο θα ήταν το άσχημο. Ας τηρήσουμε αυτούς τους κανόνες. Ας τηρήσουμε αυτό το βηματισμό και νομίζω ότι θα επιταχύνουμε πολύ γρήγορα την οικονομία μας», κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.



    ΣΧΟΛΙΑ