• Πολιτική

    Αδ. Γεωργιάδης: Απλοποιούνται οι διαδικασίες του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, αφαιρούνται πάνω από τα μισά δικαιολογητικά

    Γεωργιάδης για ανατιμήσεις: Θα πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί - Δεν χρειάζεται πανικός


    Την απλοποίηση της διαδικασίας για την χορήγηση κεφαλαίων κίνησης από τις τράπεζες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Έτσι, από τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Γεωργιάδης, αφαιρούνται από τη διαδικασία πάνω από τα μισά δικαιολογητικά που ήταν απαραίτητα για την χορήγηση ρευστότητας από τις τράπεζες, προκειμένου να υπάρχει λιγότερη γραφειοκρατία και να επιταχυνθεί η διαδικασία έγκρισης των δανείων από τις τράπεζες.

    Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης και πριν από τις 25 Μαΐου θα ανοίξουν τα καταστήματα της εστίασης εφόσον το επιτρέψουν οι επιστήμονες. «Όπου μας ανοίγουν πράσινο φως οι επιστήμονες θα ανοίγουμε. Εμείς θέλουμε να τα ανοίξουμε όλα. Η δική μου πρόταση είναι να τα ανοίξουμε όλα σήμερα. Όμως πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες γιατί αν δεν ακολουθήσουμε τους κανόνες θα καταστραφούμε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

    Κληθείς να σχολιάσει τις συγκεντρώσεις σε πλατείες, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στην Αγία Παρασκευή «οργανώθηκε από μια κυρία του ΑΝΤΑΡΣΙΑ και ως μια πράξη αντίστασης στην κυβέρνηση» και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει τρόπος να αντιπαλέψεις την ανοησία». Στο ερώτημα εάν έγιναν λάθος χειρισμοί από την αστυνομία, απάντησε ότι οι επεμβάσεις σε όλες αυτές τις μαζικές εκδηλώσεις ίσως να είναι «εξαιρετικά ήπιες», εξηγώντας πως ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού όπως οι εστιάτορες που τηρούν τους κανόνες και τις αποστάσεις «αισθάνονται μια αδικία». Ωστόσο, όπως ανέφερε, ότι σε νέα παιδιά «και μάλιστα με πολιτική υποκίνηση» δεν μπορείς να εφαρμόσεις μεγάλη καταστολή αλλά ούτε και να είσαι τελείως αδιάφορος.



    ΣΧΟΛΙΑ