• Top Stories

    Σπίρτζης: “Μετά τις τηλεοπτικές άδειες σειρά έχει και το ραδιόφωνο”

    • NewsRoom

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης


    Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη, η δήλωση στην οποία προχώρησε το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αποκάλυψε ότι μετά τις τηλεοπτικές άδειες σειρά έχουν οι άδειες του ραδιοφώνου.

    Για την ακρίβεια ο Υπουργός μιλώντας στο κόκκινο 105.5 είπε: “Έχουμε ένα τοπίο θολό και στο ραδιόφωνο, χωρίς άδειες, πρέπει να γίνει ένας εξαντλητικός διάλογος με όλους, η μελέτη των συχνοτήτων είναι έτοιμη, πριν γίνει ο χάρτης συχνοτήτων θα δοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους να εκφράσουν την άποψή τους. Προφανώς θα μπουν προδιαγραφές, μέσα στη βδομάδα θα καλέσουμε την ΕΙΙΡΑ να καταθέσει τις προτάσεις της

    Παράλληλα, αναφερόμενος στις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας δήλωσε: “Η Ελλάδα δεσμεύεται μέχρι το 2020 να έχει συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων.

    Τέσσερις οι άδειες , προφανώς δεν θα είναι τέσσερα τα κανάλια, αυτά είναι τα πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου, αλλά υπάρχουν τα θεματικά, τα περιφερειακά και τα κρατικά κανάλια, για τα οποία θα ακολουθήσει τροπολογία με επιπλέον άδειες. Τεκμηριώθηκε και στη Βουλή γιατί η χώρα αντέχει τέσσερις, για να μην έχουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

    Τα κανάλια δεν είναι σούπερ μάρκετ, ούτε κομμωτήρια. Αν έχουν άλλες σχέσεις και δραστηριότητες, αυτό έχει να κάνει με το πολιτικό σύστημα και την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας” .

     



    ΣΧΟΛΙΑ