• ΔΕΗ International Tour of Hellas - Stage 1b, Thessaloniki-Katerini, 15/5/2024

    Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024

    ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος: Από τη Μακεδονία στη Θεσσαλία!

    • Τάκης Πουρναράκης

    Το σημερινό 2ο ετάπ είναι μήκους 169.78km, καθώς οι αθλητές θα κινηθούν από την Κατερίνη στην Καρδίτσα.

    Το πελοτόν εκκίνησε στις 13:00 το μεσημέρι από το Δημοτικό Πάρκο της Κατερίνης και θα κατευθυνθεί νότια, αφήνοντας πίσω του την Πιερία και τη Μακεδονία, για να εισέλθει στη Θεσσαλία, την τόσο ταλαιπωρημένη από τις πλημμύρες περιφέρεια, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δηλώνει «παρούσα» σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

    Αφού περάσουν από το πρώτο σπριντ ανάβασης στο Λιβάδι (1ης κατηγορίας, χλμ 34.8) και το πρώτο ενδιάμεσο σπριντ ευθείας στην Ελασσόνα (χλμ 65), οι αθλητές θα ανέβουν την τραγουδισμένη από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου «άκαρπη Μελούνα», το βουνό το οποίο κοιτούσε όταν ήταν μικρός από τον Τύρναβο και παρουσιαζόταν στον ύπνο του ως εφιάλτης με τις πλαγιές του γεμάτες τούρκικα φέσια (εξ ου και το «φύτρωσε μια παπαρούνα»).

    Θα ακολουθήσει το δεύτερο ενδιάμεσο σπριντ στη Λάρισα (χλμ 110) και το ετάπ θα ολοκληρωθεί έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας.

    Πρόκειται για ένα ετάπ μέσης δυσκολίας, όπου θα σχηματιστεί το γκρουπ των αποσπασμένων, ενώ στο πελοτόν, οι ομάδες των σπρίντερ θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τη χρονική διαφορά, ώστε να οδηγηθούμε σε ένα μαζικό σπριντ στον τερματισμό, εκεί όπου αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν οι ταχύτεροι αθλητές.

    ΔΕΗ International Tour of Hellas - Stage 1b, Thessaloniki-Katerini, 15/5/2024. Photo: Nassos Triantafyllou / Cycling Greece

    Η ταυτότητα του 2ου ετάπ

    Κατερίνη – Καρδίτσα, 169.78 χλμ

    Σημεία ενδιαφέροντος

    χλμ 0: Εκκίνηση / Κατερίνη (Δημοτικό Πάρκο)
    χλμ 34,8: Σπριντ ανάβασης 1 – Κατ. 1 / Λιβάδι (διασταύρωση)
    χλμ 65: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Ελασσόνα
    χλμ 75,9: Σπριντ ανάβασης 2 – Κατ. 2 / Μελούνα
    χλμ 110: Ενδιάμεσο σπριντ 2 / Λάρισα (Άλσος Μεζούρλου)
    χλμ 169,78: Τερματισμός / Καρδίτσα (Δημοτικό Στάδιο)

    Η διαδρομή

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024