• Οικονομία

    «Ξεπαγώνουν» επενδύσεις 1,5 δις στον πρωτογενή τομέα

    • NewsRoom


    Επενδύσεις ύψους 1,5 δις αναμένεται να υλοποιηθούν στο προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

    Οι επενδύσεις που «ξεμπλοκάρουν» θα χρηματοδοτηθούν κατά 60% με 70% είναι χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία δήλωσε ο υφυπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 .

    «Μέσα σε 3 μήνες τα ξεπαγώσαμε. Από τον επόμενο μήνα θα αρχίσουμε να έχουμε ήδη επενδύσεις όσον αφορά τα σχέδια μεταποίησης και από το τέλος του χρόνου, αρχές του επόμενου, θα ξεπαγώνουμε τα σχέδια βελτίωσης για τον εκσυγχρονισμό και την εκμηχάνιση της ελληνικής γεωργίας» πρόσθεσε.

    Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα των αποζημιώσεων, σημειώνοντας: «Έχουμε παραλάβει ένα ΕΛΓΑ ο οποίος έχει αρκετές προκλήσεις μπροστά του”, ενώ τόνισε ότι “ το 2014 ο ΕΛΓΑ ήταν ένας Οργανισμός ο οποίος είχε θετικό ισοζύγιο εισφορών και αποζημιώσεων δηλαδή οι εισφορές από τους αγρότες κάλυπταν και είχε και περίσσευμα σε σχέση με τις αποζημιώσεις που έδινε ».

    «Δυστυχώς τα τελευταία 3 χρόνια αυτό έχει αντιστραφεί, δίνει περισσότερες αποζημιώσεις από ότι εισφορές και άρα έχουμε κάθε χρόνο ένα έλλειμμα και τρώει ο ΕΛΓΑ από το αποθεματικό το οποίο είχαμε παραδώσει το 2014», πρόσθεσε.



    ΣΧΟΛΙΑ