ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πρωτογενές έλλειμμα εμφανίζει ο Κρατικός Προϋπολογισμός σε ταμειακή βάση κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Το έλλειμμα αγγίζει τα 1,9 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 6,4 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2019, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 3,388 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,878 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 20,890 δισ. ευρώ, από 21,910 δισ. ευρώ πέρυσι.
Σε ό,τι αφορά στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 25.773 εκατ. ευρώ, από 24.368 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2018.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μυλωνάς (Εθνική): Το σχέδιο για χρηματοδότηση μεγάλων project, η διανομή του 60% των κερδών και οι ελπίδες για τα στεγαστικά
- Φωτιά ηλεκτρικού οχήματος σε υπόγειο χώρο
- Snappi: Είσοδος σε πάνω από τρεις ευρωπαϊκές χώρες μέχρι το 2029
- Αναστάσιος Ροζολής (ΣΕΚΠΥ): Χρειάζεται ένα σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας
