• Οικονομία

    Τσακλόγλου: Παραμένει η δέσμευση για κατάργηση της μείωσης της Εθνικής Σύνταξης στους ομογενείς

    Ρύθμιση ανάσα για χιλιάδες μη μισθωτούς: Όλες οι ασφαλιστικές οφειλές από 1η Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουνίου αποπληρώνονται σε 72 δόσεις

    O υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου


    Η κυβέρνηση δεν ανακαλεί την υπόσχεση και δέσμευση της, απλώς μεταθέτουμε χρονικά την υλοποίηση της, λόγω των έκτακτων συνεπειών της πανδημίας, που μας υποχρέωσε να στρέψουμε αλλού το βλέμμα. Στο αίτημα των ομογενών για κατάργηση μείωσης της Εθνικής Σύνταξης, μόνο ο χρόνος παρέμβασης μας αλλάζει. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνω ότι το ζήτημα τους δεν το ξεχνάμε και την κατάλληλη στιγμή θα πράξουμε ό,τι υποσχεθήκαμε με όρθιους τους πολίτες και τη κοινωνία».

    Αυτή τη χαρακτηριστική δήλωσε έκανε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Μουλικιώτη, για την «κατάργηση μείωσης της Εθνικής Σύνταξης των μελών της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας και των ομογενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης».

    Ο κ. Μουλκιώτης τόνισε την ανάγκη αλλαγής της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς, όπως είναι, είναι αδύνατον αντικειμενικά να καλυφθούν οι όροι και προϋποθέσεις που προβλέπονται για τους Βορειοηπειρώτες και τους ποντίους», τονίζοντας ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προεκλογικά είχαν δεσμευτεί για πλήρη εθνική σύνταξη εφόσον διαμένουν μόνιμα και νόμιμα για 40 χρόνια στην Ελλάδα.

    Στο θέμα παρενέβη και ο προεδρεύων του Σώματος και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

    «Το θέμα αυτό έχει επανειλημμένα τεθεί και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας άνθρωπος που δεν υπόσχεται εύκολα, είχε δεσμευτεί ότι θα το λύσουμε. Λαμβανομένων βεβαίως και των δημοσιονομικών της χώρας λόγω της πανδημίας».

    «Συμφωνώ ότι πρέπει να διασφαλίζεται η αρχή της ισότητας. Χρονικά μετατέθηκε το ζήτημα, δεν αναιρούμε όσα ειπώθηκαν και δεσμευτήκαμε, οφείλουμε όμως να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και στις δημοσιονομικές επιπτώσεις δημιούργησε η πανδημία», διαβεβαίωσε ο κ. Τσακλόγλου.



    ΣΧΟΛΙΑ