• Οικονομία

    Την στατιστική των πτωχευμένων παρακολουθούν οι θεσμοί

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Τα 22 SOS για την επανένταξη στην πάγια ρύθμιση της εφορίας

    Χρήστος Σταϊκούρας


    Την εξελιχτική παρουσίαση των πλατφορμών και όλων των διαδικασιών που αφορούν την πτωχευτική διαδικασία εξετάζουν αναλυτικά οι θεσμοί σε μια προσπάθεια να αναλύσουν ποιοι χρησιμοποιούν τις διαδικασίες αυτές και πόσο η χρήση των διαδικασιών βοηθάει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας να απελευθερώσει πόρους προς την κατεύθυνση χρηματοδότησης της οικονομίας.

    Η δεύτερη ευκαιρία

    Την διαδικασία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό σύμφωνα με τις καταγραφές της πλατφόρμα έχουν προχωρήσει 24.300 ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις μέγεθος το οποίο φαίνεται να έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις των τραπεζών.

    Μάλιστα οι τράπεζες έχουν πολλές φορές θέσει το θέμα πως πρέπει να επαναρυθμίσουν δάνεια τα οποία έχουν ήδη ρυθμίσει ακόμη και στις περιπτώσεις που τα δάνεια αυτά φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου κάτι το οποίο τις πετά εκτός προγραμματισμού.

    Πιο ακανθώδεις είναι οι διαδικασίες των μεγαλύτερων σχημάτων. Σε ότι αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις και την ολοκλήρωση των συμφωνιών για εξωδικαστικό συμβιβασμό οι οποίες θα καταλήξουν στο δικαστήριο φθάνουν τις 21.

    Η πορεία επικαιροποίησης αιτήσεων νόμου Κατσέλη

    Η επικαιροποίηση του Νόμου Κατσέλη είναι ένα μέγεθος που παρακολουθούν πολύ στενά οι θεσμοί .

    Από αυτούς που είναι ενταγμένοι στο νόμο Κατσέλη ξεκίνησαν αίτηση επικαιροποίησης της ημερομηνίας 67.000 άτομα. Από αυτούς 28.300 άτομα έχουν πάρει ημερομηνία ενώ 13.000 άτομα έχουν ολοκληρώσει τις αιτήσεις χωρίς ακόμη να έχουν λάβει τη σχετική ημερομηνία.

    Ο φορέας Real Estate – Ποιοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον

    Σε δύο έως τρεις εβδομάδες αναμένονται οι παρατηρήσεις των ενδαφερομένων ως προς τη δημόσια διαβούλευση σχετικά με τον φορέα real estate που θα αναλάβει τα σπίτια των ευαίσθητων ομάδων τα οποία δεν θα πλειστηριαστούν.

    Το ενδιαφέρον αναμένεται ζωηρό. Μέσα στους ενδιαφερόμενους συγκαταλλέγονται funds που ασχολούνται με τα NPLs οι εταιρίες των τραπεζών που κάνουν διαχείριση των κόκκινων δανείων αλλά και επενδυτές που ασχολούνται με το real estate.

    Εκτιμάται πως η προκήρυξη θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο και επιθυμητό είναι ο φορέας να κατακυρωθεί ως το τέλος του έτους.

    Διαβάστε επίσης

    Ζαββός: Εξαιρετικά επιτυχημένη η πορεία του σχεδίου ΗΡΑΚΛΗΣ

    Hρακλής ΙΙ: Με 3 δισ. νέους τίτλους από leasing προετοιμάζονται οι τράπεζες – Πού εντοπίζονται τα προβλήματα

    Stress tests ώρα μηδέν: Τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία των ελληνικών τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ