• The Wiseman

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Οι ωραίες βόλτες στα hot εστιατόρια της Κηφισιάς

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Γκρέμισμα κι από την αρχή!

    Η κατάσταση στην Attica Bank έχει ξεφύγει τόσο πολύ που «θέλει γκρέμισμα και πάλι από την αρχή», σχολίαζε στην στήλη ισχυρός παράγων του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Και φταίνε όλοι! Πρώην, νυν και παλαιότεροι. Πάντα το μαγαζί ήταν παρατράπεζα της εκάστοτε κυβέρνησης, μόνο που επί ΣΥΡΙΖΑ το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορούσε λόγω του μνημονίου που είχαν υπογράψει οι ενοικιαστές τους να βάλει τόσο χέρι στις υπόλοιπες και έδωσε τα ρέστα του στην Attica.

    Τα βαρίδια του παρελθόντος παλαιού και πρόσφατου πολλά… Χθες, το βράδυ ο διευθύνων σύμβουλος Θόδωρος Πανταλάκης και ο διευθυντής πιστοδοτήσεων Τσακιράκης πήγαν στον Στουρνάρα και έδωσαν εξηγήσεις. Προς το παρόν το θέμα έκλεισε.

    Όσο για τον Καλογρίτσα και τα άλλα τα καλόπαιδα – μεταξύ των οποίων και ηχηρά ονόματα της επιχειρηματικής ζωής αυτού του έρμου τόπου – η δικαιοσύνη έχει τον λόγο, ωστόσο δεν αφορά την τωρινή διοίκηση.

    Επιστρέφοντας στο θέμα του Πολάκη ο πρόεδρος της Attica Παναγιώτης Ρουμελιώτης την έκανε γυριστή, πέταξε από πάνω του το μπαλάκι των ευθυνών και εν πολλοίς μας είπε ότι φταίνε οι υπόλοιποι καθώς εκείνος είναι απλά μη εκτελεστικός.

    Το ερώτημα είναι τι κάνει ο Θόδωρος; Γιατί δεν αντιδρά; Κι αν δεν μπορεί να κόψει την φόρα των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ας τους καταγγείλει…

    Και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος τρώει και πίνει στην Κηφισιά!

    Σε αυτή την χώρα το θράσος περισσεύει! Ο Πολάκης πήρε δάνειο κόντρα στο δάνειο κι άλλο δάνειο… Κάποια δάνεια εκατομμυρίων ευρώ κουρεύονται εν μία νυκτί χωρίς να ανοίξει ρουθούνι… (η στήλη θα τους περιλάβει λίαν συντόμως) και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, της αμαρτωλής Folli Follie  ο οποίος πρέπει να καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία , περνάει ζωή και κότα, ανενόχλητος και αμέριμνος!

    Το Σάββατο το μεσημέρι εθεάθη στο hot στέκι της Κηφισιάς, την antica enoteca i fratti. Έφαγε, ήπιε και μάλιστα ήταν χαλαρός, ευδιάθετος και ιδιαίτερα κοινωνικός.

    Έφθασε στο μαγαζί το μεσημέρι όταν ο καιρός άρχισε να φτιάχνει και κόπασε η βροχή… Κάτι σαν τα σαλιγκάρια που βγαίνουν μετά την βροχή, έλεγε θαμώνας του μαγαζιού μετά την παρατήρηση κάποιου άλλου στην παρέα ότι είχε να φανεί στο μαγαζί καιρό!

    Οι ανακριτές τα βλέπουν αυτά; Κι αν ναι τι κάνουν; Διότι η υπόθεση σέρνεται από τον Μάιο και ο Τζώρτζης κάνει ρεβεγιόν, βολτάρει και δεν ανοίγει ρουθούνι!

    Το χρηματιστήριο προσπαθεί από τότε να σηκώσει κεφάλι, μέτοχοι και ομολογιούχοι κλαίνε τα λεφτά τους, ο Χαράλαμπος Γκότσης (της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) τα έχει κάνει σαλάτα, και η οικογένεια Κουτσολιούτσου συνεχίζει την μεγάλη ζωή… 

    Ράλι στις τράπεζες

    Το γεγονός ότι προχωρούν με γρήγορο ρυθμό τα σχέδια αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, τόσο αυτό που προβλέπει την κρατική εγγύηση στην τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων (APS) όσο και η λύση που πρότεινε η Τράπεζα της Ελλάδος ενθαρρύνει τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο και χθες οι τραπεζικές μετοχές έκαναν ράλι και ο κλαδικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 6,20%! 

    Μετρούν και γράφουν…

    Φωτιά έχουν πιάσει οι υπηρεσίες της Κομισιόν και του SSM, τα στελέχη των οποίων εργάζονται νυχθημερόν για να μετρήσουν τα υπέρ και τα κατά της συμφωνίας κυβέρνησης-τραπεζών στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

    Μαθαίνω ότι ό,τι έχουν να πουν θα το γράψουν στην Εκθεση που θα δημοσιευθεί στις 28 Φεβρουαρίου. Έως τότε μικρές διαρροές αλλά και δηλώσεις στα ξένα πρακτορεία… 

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ