• The Wiseman

    Η δευτεροκλασάτη manager της πολυεθνικής, οι πιέσεις στον mr Libra να πληρώσει και το «χρυσό» επιτόκιο της Alpha Bank

    • The Wise Man
    the wise man

    the wise man


    Η manager  που ανεβάζει συνεχώς φωτό στα social media σαν δευτερότριτη περσόνα, οι πιέσεις στο Libra να πληρώσει τα δάνεια, το «χρυσό» επιτόκιο της Alpha Bank, οι μπηχτές Καραμανλή και ένα κουίζ για δυνατούς λύτες

    Πληρώστε mr Libra

    Η στήλη πληροφορείται ότι οι εποπτικές αρχές σε Αθήνα και Φρανκφούρτη παρακολουθούν στενά την αποπληρωμή των δανείων που έχει πάρει ο όμιλος Libra από την τράπεζα Πειραιώς… Τα δάνεια, μαθαίνω, ότι δεν έχουν αποπληρωθεί εντελώς και μένει ένα σημαντικό – περίπου 150-200 εκατ ευρώ κάποιοι κάνουν λόγο για λίγο παραπάνω – ποσό… Το μήνυμα έχει σταλεί από την διοίκηση Χρήστου Μεγάλου προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Libra Group Γιώργο Λογοθέτη, υιό του ιδρυτή και ισχυρού επιχειρηματία Μιχάλη Λογοθέτη… Από την πλευρά του ομίλου επισημαίνουν ότι έχουν αποπληρώσει λίγο περισσότερο από τα 2/3 του συνολικού δανεισμού που είχαν στην Πειραιώς…

    Ο επόπτης – SSM και Τράπεζα της Ελλάδος – επιμένει ότι το Libra πρέπει να αποπληρώσει as soon as possible… Υπενθυμίζεται ότι οι business του Libra στην Ελλάδα ήταν κατ` εξοχήν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στον Τουρισμό ενώ είχε αγοράσει μέσω τιτλοποίησης περισσότερα από 1 δις ευρώ δάνεια από την τράπεζα, λαμβάνοντας για ένα μέρος του τιμήματος δάνειο. Υπενθυμίζεται ότι το mononews.gr είχε γράψει παλαιότερα ότι ένας fund manager  ο Βίκτωρ Πιζάντε έχει κάνει αγωγή στον κ. Λογοθέτη επειδή του  “έφαγε” 15 εκατ.  ευρώ.

    Alpha Bank: Χαμηλό επιτόκιο  

    Τα μηνύματα από το Λονδίνο είναι αισιόδοξα για το επιτόκιο που φαίνεται ότι θα επιτύχει η Alpha Bank στην επικείμενη έκδοση του ομολόγου Tier II. Οι γνωρίζοντες, λένε ότι θα γράψει 4 μπροστά (το ποσοστό)… Όσο για το πότε θα γίνει η έκδοση, οι ίδιοι κύκλοι λένε ότι η τράπεζα θα περιμένει την Fitch και την έξοδο του δημοσίου στις αγορές… Κοντός ψαλμός αλληλούια!

    Συνάντηση CEO`s με τους θεσμούς 

    Εχθές το απόγευμα συναντήθηκαν οι Καραβίας, Ψάλτης, Μεγάλου και Μυλωνάς με τους εκπροσώπους των δανειστών… Το μενού λίγο μονότονο αλλά ουσιαστικό: κόκκινα δάνεια, οι υποθέσεις που εκκρεμούν στον νόμο Κατσέλη, το νέο πτωχευτικό και σαφώς ο Ηρακλής… για την ένταξη στον οποίο ετοιμάζεται πυρετωδώς η Eurobank καθώς προηγείται αφού το εγχείρημα είναι έτοιμο…

    Μπηχτές από τον Κ. Αχ. Καραμανλή

    Συμφωνήθηκε μεταξύ του δημοσίου και της Ολυμπίας Οδού να αναλάβει η τελευταία την κατασκευή και διαχείριση του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργου… Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλής ανέφερε ότι το έργο δεν θα κοστίσει ούτε ευρώ παραπάνω από όσα προβλεπόταν στις οκτώ εργολαβίες… Οι εργολάβοι που είχαν αναλάβει το έργο αναμένεται να αποζημιωθούν…

    «Ελπίζω ότι κανείς δεν θα βάλει τελικά το προσωπικό γινάτι και το οικονομικό και επιχειρηματικό του συμφέρον πάνω από το καλό των πολιτών και του τόπου…», τόνισε ο υπουργός στέλνοντας το μήνυμα στον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου που ετοιμάζεται για προσφυγές…

    Αύξησε το μέρισμα ο Βακάκης

    Η στήλη σας είχε ενημερώσει από προχθές ότι οι μέτοχοι της Jumbo ΜΠΕΛΑ -2,55% 26,02 πίεζαν αφόρητα την διοίκηση για διανομή μεγαλύτερου μερίσματος… Όπερ και εγένετο και η χθεσινή γενική συνέλευση ενέκρινε το αυξημένο μέρισμα… Οι μέτοχοι – κυρίως οι ξένοι – σε αντίθεση με το παρελθόν αποκτούν σιγά-σιγά ρόλο και λόγο στις εταιρείες που επενδύουν… Νέα πραγματικότητα την οποία οφείλουν οι Έλληνες εισηγμένοι να την πάρουν σοβαρά…

    Η manager της πολυεθνικής και το απόλυτο μπάχαλο 

    Είναι πολυεθνική. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον τομέα της ενοικίασης γραφείων. Έχει κτήρια σε πολλά σημεία  στην Αθήνα.  Όμως όπως αναφέρουν στην στήλη, πελάτες τους, ούτε και ξέρουν τι τους γίνεται.

    Η επικεφαλής αυτής της εταιρίας το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να «βγαίνει» στα Social Media και να διαφημίζει τον εαυτό της  ότι είναι η σούπερ manager.  Η κ. manager υπηρετεί τη εταιρία πάνω από 10 χρόνια, είναι επικεφαλής για την Ελλάδα και τις γειτονικές αγορές και άλλες χώρες στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή.

    Όμως αντί να φωτογραφίζεται στα social media ως δευτερότριτη περσόνα δεν κοιτάει καλύτερα τις υπέρογκες χρεώσεις που επιβάλλει και που οι συνεργάτες της δουλεύουν τους πελάτες τους ψιλό γαζί για να τους εισπράξουν κανένα ευρώ παραπάνω. Η στήλη έχει καταγγελίες και πολλές μάλιστα.

    Προφανώς και για την επιθεώρηση εργασίας και την ΑΑΔΕ και τον κ. Γιώργο Πιτσιλή. Όπως για παράδειγμα ότι, οι πελάτες τους υποστηρίζουν, φέρονται απάνθρωπα στους (παράνομους;) πακιστανούς που καθαρίζουν τα γραφεία (υπάρχουν σκηνές σε video). Επίσης καλό θα ήταν η ΑΑΔΕ να πραγματοποιήσει μια μικρή έφοδο για να κάνει έλεγχο  στα λογιστικά βιβλία της εταιρίας. Κάποιες καταγγελίες κάνουν λόγο για “φορολογικές ακροβασίες”.

     Και μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα σταλούν και επιστολές προς τον CEO της εταιρίας. Και τότε θα δούμε εάν η κ. manager θα φωτογραφίζεται σαν χαζό κοριτσάκι γεμάτο χαρά, στο Facebook.

    Η ελληνική πολυεθνική  akazoo κόντρα στον Μάρη

    Μάχη για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Μετά την γνωστοποίηση από τον επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη της δημιουργίας εταιρίας για να εκμεταλλεύεται τα δικαιώματα (αφού η ΑΕΠΙ έχει καταρρεύσει), μια ελληνική πολυεθνική επιχείρηση ψηφιακής διανομής μουσικής, η «akazoo» – https://www.akazoo.com/ με 50 εκατομμύρια τραγούδια και παρουσία σε 8 ή 9 χώρες- μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι.

    Η akazoo ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου οργανισμού διαχείρισης δικαιωμάτων (σήμερα γίνεται μια συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά γιατί το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων ) που θα στηρίζεται σε μια πλατφόρμα συλλογής δικαιωμάτων. Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Akazoo είναι ο Απόστολος Ν. Ζέρβος. Πρόσφατα και μετά από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (γύρω στα 50 εκατ. δολάρια) η εταιρία εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης.

    Κουίζ για δυνατούς

    Μαθαίνω ότι πίσω από θεό-κλειστες πόρτες γίνονται σχέδια – όχι επί χάρτου – με στόχο την συγχώνευση δύο ισχυρών εταιρειών (μη πάει ο νους σας στον τραπεζικό κλάδο, δεν τον αφορά)… Μάλιστα, ο ξένος μέτοχος που το υφαίνει σιγά-σιγά επέλεξε ποια εταιρεία θα απορροφήσει την άλλη… Το deal θα προκαλέσει πάταγο… Θέλει, όμως, λίγο χρόνο ακόμη… Υπομονή!



    ΣΧΟΛΙΑ