Φταίει ο manager η ο μέτοχος;
Λοιπόν, τα αποτελέσματα της Μοτοδυναμικής (Porsche κλπ) δεν ήταν καθόλου καλά. Φταίει ο manager η ο μέτοχος που είναι ο Πάρις Κυριακόπουλος;
Μετά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) η τιμή της από τα 0,60 ευρώ βρέθηκε στα 1,40 ευρώ, ενώ λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση διαπραγματευόταν στα 1,35 ευρώ. Χθες, σημείωσε πτώση κατα 1,57% και έκλεισε στα 1,25 ευρώ. Με τιμή στα 1,2500 ευρώ η Μοτοδυναμική ΜΟΤΟ -100,00% έχει κεφαλαιοποίηση 36,5 εκατ. ευρώ.
Τα αποτελέσματα της, εταιρίας δεν ήταν καθόλου καλά. Τι μας αποκάλυψε η δημοσιοποίησή τους;
1. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από 32,2 εκατ. σε 39,14 εκατ ευρώ. Η άνοδος αυτή οφείλεται και λόγω της ενοποίησης της LION RENTAL που έχει την εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων SIXT. Η Μοτοδυναμική είχε μια μείωση των πωλήσεων κατά 6.5%, συγκεκριμένα από τα 30,5 εκατ. ευρώ στα 28,5 εκατ. ευρώ.
Σε επίπεδο ομίλου:
- Από κέρδη 0,65 εκατ. ευρώ εμφάνισε ζημίες 1,62 εκατ. ευρώ.
- Ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε από 23,4 εκατ. στο τέλος του 2018 σε 31,17 εκατ.
- Τα EBITDA από 1,57 εκατ. στο α’ εξάμηνο 2018 μειώθηκαν 5,6% στα 1,48 εκατ. ευρώ.
- Τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν από 8,2 εκατ. ευρώ σε 16,2 εκατ. ευρώ λόγω της ΑΜΚ κατά … 10 εκατ. ευρώ.
Μάλλον η οικογένεια Κυριακόπουλου, όπως λένε στην αγορά, πρέπει να βρει νέο manager να τρέξει την εταιρία. Ο νυν μάλλον δε κάνει για την δουλειά.
Η νέα “επίθεση” του Φάις
Νέες Business για τον πολυσχιδή επιχειρηματία Σάμι Φάις. Ο ίδιος ήρθε σε συμφωνία με την μοδάτη εταιρεία ΚΙΚΟ Milano η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των καλλυντικών και μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσία στη Ελλάδα.
Το πρώτο κατάστημα θα λειτουργήσει στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα του 2019, ενώ το Business plan προβλέπει τη δημιουργία δικτύου 30 καταστημάτων έως το 2024.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Οι φωτογραφίες με τον γιο της – «Είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά σου»
- Coca-Cola HBC: UBS, Deutsche Bank και Citi διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους για τη μετοχή
- ΗΠΑ: Για συναντήσεις σε Ιαπωνία και Ν.Κορέα ο Σκοτ Μπέσεντ ενόψει της συνόδου κορυφής Τραμπ-Σι
- Σάμος: 13 συλλήψεις μελών δύο συμμοριών ναρκωτικών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.