• The Wiseman

    Τι πραγματικά συμβαίνει με το Ερρίκος Ντυνάν;

    the wise man

    the wise man


    Τι συμβαίνει τελικά με το Ντυνάν; Παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, η οικογένεια Αποστολόπουλου δεν έχει καταθέσει προσφορά για την απόκτηση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» στην Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για φημολογία που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες, κυρίως επειδή σήμερα λήγει η δημόσια πρόταση που είχε καταθέσει ο Γ. Αποστολόπουλος για το 30% του Υγεία, όπως όλα δείχνουν χωρίς μεγάλη συμμετοχή. Για να παραταθεί η δημόσια πρόταση, η πλευρά Αποστολόπουλου πρέπει να καταθέσει νέα αυξημένη προσφορά προς του μετόχους του Υγεία. Τι συμβαίνει, όμως, με το Ντυνάν; Πράγματι οι μέτοχοι του Ιατρικού Κέντρου πήγαν στην Πειραιώς και συζήτησαν το ενδεχόμενο ενδιαφέρον τους για το Ντυνάν. Στο παρελθόν είχε περάσει από την τράπεζα, όπως θα θυμάστε, και ο Ν. Πλακόπητας (υιός Αγγελου Πλακόπητα) της Global Finance με στόχο να «στεγάσει» την Ευρωκλινική στο συγκρότημα του Ντυνάν. Χωρίς λεφτά, όμως, δουλειές δε γίνονται! Προς το παρόν, θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή για το συγκεκριμένο νοσοκομείο.

    Της υπομονής και το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ

    Ακόμα μεγαλύτερη υπομονή θα χρειαστεί να κάνουν όσοι παρακολουθούν τις ιδιωτικοποιήσεις. Γιατί; Επειδή το επικαιροποιημένο Asset Development Plan του ΤΑΙΠΕΔ είναι περισσότερο γενικόλογο από τα προηγούμενα. Έπειτα από πέντε χρόνια εικονικών χρονοδιαγραμμάτων που ουδέποτε τηρούνται, οι άνθρωποι αποφάσισαν να μη βάλουν καθόλου χρονοδιαγράμματα!

    Κάποια στιγμή θα γίνουν, σου λένε! Γιατί να στεναχωρήσουμε τα κυβερνητικά στελέχη που υποστηρίζουν πως «δεν θα πωληθούν» η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ (εδώ βάζετε το όνομα της αγαπημένης σας ΔΕΚΟ!), κ.λπ;

    Έβαλαν, όμως, λίγο αλάτι!

    Για να μη μας αφήσουν με άδεια χέρια, όμως, έβαλαν στο σχέδιο αξιοποίησης το λιμάνι της Μυκόνου! Μέσα στο πρώτο τρίμηνο, όπως αναφέρουν, θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής και πρόσληψης συμβούλων για το διαγωνισμό αξιοποίησης του λιμανιού.

    Είτε με παραχώρηση ως σύνολο, είτε ως ξεχωριστές δραστηριότητες (Επιβατηγός ναυτιλία, Κρουαζιέρα και Μαρίνα).

    Οι μαρίνες ανά τη χώρα επρόκειτο να έχουν αξιοποιηθεί από το… 2012, αλλά οι διαγωνισμοί είτε δεν ξεκινούν, είτε παίρνουν συνεχώς αναβολές. Τελευταία αναβολή είχαμε στο διαγωνισμού για τη μαρίνα Αλίμου με την εκδήλωση ενδιαφέροντος να μεταφέρεται για τις 31 Ιανουαρίου.

    Αύριο έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη μαρίνα Χίου. Λέτε να γίνει η έκπληξη και να μην αναβληθεί;

    Η Jetoil και το πάθημα των Ρώσων στα… Σκόπια

    Αλήθεια που είναι εκείνη η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την τύχη της συμφωνίας εξυγίανσης της Mamidoil – Jetoil και την εξαγορά από την Cetracore Energy; Οι εργαζόμενοι της Jetoil είχαν εκδώσει προ των εορτών ανακοίνωση στην οποία υποστήριζαν πως αν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία μέχρι 31 Δεκεμβρίου τότε τινάζεται στον αέρα.

    Στην Cetracore συμμετέχουν και ρωσικά συμφέροντα με κορυφαία την Rosneft με τους Αυστριακούς να έχουν βάλει στο μάτι τις αποθήκες της Jetoil στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

    Καλά, οι Ρώσοι δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν; Δεν είχαν ακούσει τι τραβάει τρία χρόνια τώρα ο Ρώσος ολιγάρχης και συλλέκτης Alexander Smuzikov στα γειτονικά Σκόπια;

    Ο Smuzikov μαζί με τον συνεταίρο του Alexander Kaplan προσπαθούν επί τρία χρόνια να αγοράσουν την Makpetrol, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της γειτονικής χώρας που ελέγχει και το μεγαλύτερο δίκτυο πρατηρίων. Ακόμα προσπαθούν.

    Προ ημερών η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της γειτονικής χώρας μπλόκαρε μία ακόμα δημόσια πρόταση των Ρώσων. Εδώ είναι Βαλκάνια! Και οι ΗΠΑ «χτενίζουν» τα deals όπως προκύπτει από τις δηλώσεις και του Αμερικανού πρέσβη στη χώρα μας για τον ΟΛΘ!

    Συμφωνία για να εξεταστεί το ενδεχόμενο συμφωνίας!

    Βρήκε την ημέρα να ανακοινώσει και ο Μανώλης Παναγιωτάκης της ΔΕΗ πως συμφώνησε με την GE να εξεταστεί η πιθανότητα συνεργασίας στην Ελλάδα και σε άλλες αγορές.

    Ο ομόλογός του στην GE, ο Τζον Φλάνερι, είπε χθες σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές πως ο ιστορικός κολοσσός εξετάζει ακόμα και την πώληση δραστηριοτήτων στα τμήματα ενεργειακού εξοπλισμού, αεροναυπηγικής και υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και στην πώληση στοιχείων ενεργητικού.

    Βρέθηκε μια επιπλέον «μαύρη τρύπα» 6,2 δισ. δολαρίων στην GE και κάπως πρέπει να κλείσει. Η ΔΕΗ που ως γνωστόν δεν έχει «μαύρες τρύπες» ανακοίνωσε χθες γενναίες αυξήσεις στο έκτακτο προσωπικό.

    the wise man
    the wise man

     



    ΣΧΟΛΙΑ