Menu
0.37%
Τζίρος: 239.07 εκατ.

Τασούλας για την τραγωδία στην Τανάγρα: «Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια των δύο Αξιωματικών»

            
The Wiseman
the wise man

Τι πραγματικά συμβαίνει με το Ερρίκος Ντυνάν;

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 16.01.2018
Όταν ο Άλκης Εξάρχου προέβλεπε την διάλυση της Ελλάκτωρ
ΕΠΟΜΕΝΟ • 18.01.2018
Επιτέλους: Δύο καλές μεταγραφές στην ΕΤΑΔ

Τι συμβαίνει τελικά με το Ντυνάν; Παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, η οικογένεια Αποστολόπουλου δεν έχει καταθέσει προσφορά για την απόκτηση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» στην Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για φημολογία που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες, κυρίως επειδή σήμερα λήγει η δημόσια πρόταση που είχε καταθέσει ο Γ. Αποστολόπουλος για το 30% του Υγεία, όπως όλα δείχνουν χωρίς μεγάλη συμμετοχή. Για να παραταθεί η δημόσια πρόταση, η πλευρά Αποστολόπουλου πρέπει να καταθέσει νέα αυξημένη προσφορά προς του μετόχους του Υγεία. Τι συμβαίνει, όμως, με το Ντυνάν; Πράγματι οι μέτοχοι του Ιατρικού Κέντρου πήγαν στην Πειραιώς και συζήτησαν το ενδεχόμενο ενδιαφέρον τους για το Ντυνάν. Στο παρελθόν είχε περάσει από την τράπεζα, όπως θα θυμάστε, και ο Ν. Πλακόπητας (υιός Αγγελου Πλακόπητα) της Global Finance με στόχο να «στεγάσει» την Ευρωκλινική στο συγκρότημα του Ντυνάν. Χωρίς λεφτά, όμως, δουλειές δε γίνονται! Προς το παρόν, θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή για το συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Της υπομονής και το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ

Ακόμα μεγαλύτερη υπομονή θα χρειαστεί να κάνουν όσοι παρακολουθούν τις ιδιωτικοποιήσεις. Γιατί; Επειδή το επικαιροποιημένο Asset Development Plan του ΤΑΙΠΕΔ είναι περισσότερο γενικόλογο από τα προηγούμενα. Έπειτα από πέντε χρόνια εικονικών χρονοδιαγραμμάτων που ουδέποτε τηρούνται, οι άνθρωποι αποφάσισαν να μη βάλουν καθόλου χρονοδιαγράμματα!

Κάποια στιγμή θα γίνουν, σου λένε! Γιατί να στεναχωρήσουμε τα κυβερνητικά στελέχη που υποστηρίζουν πως «δεν θα πωληθούν» η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ (εδώ βάζετε το όνομα της αγαπημένης σας ΔΕΚΟ!), κ.λπ;

Έβαλαν, όμως, λίγο αλάτι!

Για να μη μας αφήσουν με άδεια χέρια, όμως, έβαλαν στο σχέδιο αξιοποίησης το λιμάνι της Μυκόνου! Μέσα στο πρώτο τρίμηνο, όπως αναφέρουν, θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής και πρόσληψης συμβούλων για το διαγωνισμό αξιοποίησης του λιμανιού.

Είτε με παραχώρηση ως σύνολο, είτε ως ξεχωριστές δραστηριότητες (Επιβατηγός ναυτιλία, Κρουαζιέρα και Μαρίνα).

Οι μαρίνες ανά τη χώρα επρόκειτο να έχουν αξιοποιηθεί από το… 2012, αλλά οι διαγωνισμοί είτε δεν ξεκινούν, είτε παίρνουν συνεχώς αναβολές. Τελευταία αναβολή είχαμε στο διαγωνισμού για τη μαρίνα Αλίμου με την εκδήλωση ενδιαφέροντος να μεταφέρεται για τις 31 Ιανουαρίου.

Αύριο έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη μαρίνα Χίου. Λέτε να γίνει η έκπληξη και να μην αναβληθεί;

Η Jetoil και το πάθημα των Ρώσων στα… Σκόπια

Αλήθεια που είναι εκείνη η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την τύχη της συμφωνίας εξυγίανσης της Mamidoil – Jetoil και την εξαγορά από την Cetracore Energy; Οι εργαζόμενοι της Jetoil είχαν εκδώσει προ των εορτών ανακοίνωση στην οποία υποστήριζαν πως αν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία μέχρι 31 Δεκεμβρίου τότε τινάζεται στον αέρα.

Στην Cetracore συμμετέχουν και ρωσικά συμφέροντα με κορυφαία την Rosneft με τους Αυστριακούς να έχουν βάλει στο μάτι τις αποθήκες της Jetoil στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Καλά, οι Ρώσοι δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν; Δεν είχαν ακούσει τι τραβάει τρία χρόνια τώρα ο Ρώσος ολιγάρχης και συλλέκτης Alexander Smuzikov στα γειτονικά Σκόπια;

Ο Smuzikov μαζί με τον συνεταίρο του Alexander Kaplan προσπαθούν επί τρία χρόνια να αγοράσουν την Makpetrol, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της γειτονικής χώρας που ελέγχει και το μεγαλύτερο δίκτυο πρατηρίων. Ακόμα προσπαθούν.

Προ ημερών η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της γειτονικής χώρας μπλόκαρε μία ακόμα δημόσια πρόταση των Ρώσων. Εδώ είναι Βαλκάνια! Και οι ΗΠΑ «χτενίζουν» τα deals όπως προκύπτει από τις δηλώσεις και του Αμερικανού πρέσβη στη χώρα μας για τον ΟΛΘ!

Συμφωνία για να εξεταστεί το ενδεχόμενο συμφωνίας!

Βρήκε την ημέρα να ανακοινώσει και ο Μανώλης Παναγιωτάκης της ΔΕΗ πως συμφώνησε με την GE να εξεταστεί η πιθανότητα συνεργασίας στην Ελλάδα και σε άλλες αγορές.

Ο ομόλογός του στην GE, ο Τζον Φλάνερι, είπε χθες σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές πως ο ιστορικός κολοσσός εξετάζει ακόμα και την πώληση δραστηριοτήτων στα τμήματα ενεργειακού εξοπλισμού, αεροναυπηγικής και υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και στην πώληση στοιχείων ενεργητικού.

Βρέθηκε μια επιπλέον «μαύρη τρύπα» 6,2 δισ. δολαρίων στην GE και κάπως πρέπει να κλείσει. Η ΔΕΗ που ως γνωστόν δεν έχει «μαύρες τρύπες» ανακοίνωσε χθες γενναίες αυξήσεις στο έκτακτο προσωπικό.

the wise man
the wise man

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έφοδος του Τσίπρα στις θυρίδες, οι υπέροχες 6, το colpo grosso της ΑΕΜ, οι φήμες Προκοπίου για Lamda, o insider της Jumbo, τα όχι του Παπακωνσταντίνου, η Telekom του Νεμπή, και ο Ανδριόπουλος της Dimand στο My Story
Τι πιστεύει τώρα ο Buffett, η έκπληξη σε Eurobank, ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha, δείπνο ΚΜ-Στουρνάρα, πότε κλείνει το deal Φωτακίδη – Γουάτσα, το road show του Εξάρχου, πότε ανακοινώνει κόμμα ο Σαμαράς, ποιος τραπεζίτης πήρε yacht 103 μέτρων, τι θα γίνει στο One&Only και μια hot (πολύ hot) ιστορία σε εφοπλιστική βίλα της Μυκόνου
O ανασχηματισμός του Οκτωβρίου και πότε θα δώσει 13η σύνταξη ο ΚΜ, τα roadshow του Μεγάλου, το 100 του Τζίγγερ και το 86 του Σιάμισιη, η super κίνηση της Star Bulk του Πέτρου Παππά, το mega deal Χατζηπατέρα, η ξαφνική απόφαση Στάσση, και ένα hot quiz για πολιτικό αρχηγό με Louis Vuitton και Moncler
Τι συμβαίνει με ΑΕΜ, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΠΕ, η εκδίκηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο άφαντος Τόλης Β., τα super deal του Βαφειά, η απάντηση του Αίσωπου για τις Σπέτσες και οι γεροντοέρωτες θιασάρχη με καλλονή ηθοποιό
Πότε θα κάνει εκλογές ο ΚΜ και ο μυστικός δείπνος των 3 στο Κολωνάκι, οι έντονες φήμες για ΕΛΠΕ και Optima, ποιοι Βαρδινογιάννηδες έχασαν (πολλά λεφτά) από την ΜΟΗ, η αδιαφορία του Αισώπου των Σπετσών, τα νέα σχέδια Πιέρρ και το beef των δυο υπουργών
Ο wiseman επιστρέφει την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 με μία μεγάλη αποκάλυψη
Οι νέες εντολές του ΚΜ, οι super happy των τραπεζών, ο Σκλαβενίτης και ο (δεν λέω καλό λόγο) Βακάκης, τι ξέρει η Morgan Stanley για την Alpha Bank, το μεγάλο project της προέδρου (της καρδιάς μας), τα κέρδη του Τσαντάνη, και ποιος εφοπλιστής αγόρασε το πιο hot κτήριο στο Κολωνάκι
Οι πέντε που κάνουν κουμάντο στο ταμπλό, ο Μεγάλου και το δόγμα «χαμηλά η μπάλα», τα μυστήρια της Alpha, γιατί η ΜΟΗ (του Jigger) έσπασε όλα τα ρεκόρ, η άμυνα του Νεμπή
Τι συμβαίνει με τη Metlen και τα big news που έρχονται, η αλήθεια για την Aktor, η επιστροφή της ΕΥΔΑΠ, τα κέρδη του Πασχάλη Δ. (γαμπρός του Βακάκη), ο Κορεάτης Χάρης Βαφειάς και το κρυφό ταλέντο της Λίλιαν Βιλδιρίδη
Ο θρίαμβος των 6, το ράλι του Λαβίδα, η έκπληξη των Attica, τα νέα περίεργα στα Μάρμαρα Παυλίδη, ο νέος στόλος του Σαραντίτη, τα γλέντια της (πιστολέρο) Φουσέκη στην Μύκονο, το λουκέτο στο Barbarossa και τι έγινε με τον Ρέμο στο Nammos