• The Wiseman

    Τέσσερις οι ενδιαφερόμενοι για την SIXT. Που θα κριθεί το παιχνίδι  

    the wise man

    the wise man


    Τι πραγματικά συμβαίνει με την Sixt:  Επειδή γράφονται πολλά για την υπόθεση πώληση της Lion Rental του ομίλου Βασίλη Θεοχαράκη, που λειτουργεί στον τομέα της ενοικίασης αυτοκινήτων με το εμπορικό σήμα της γερμανικής Sixt, ο ταπεινός σχολιογράφος θα σας μεταφέρει τι πραγματικά συμβαίνει. Αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον οκτώ όμιλοι και ζητήθηκαν προσφορές από τους τέσσερις εξ’ αυτών.  Οι Γερμανοί της μητρικής εταιρείας έχουν θέσει συγκεκριμένους και αυστηρούς όρους.

    Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να έχουν πρόσβαση οι τέσσερις που έχουν περάσει στον τελικό σε επιλεγμένα στοιχεία του εικονικού data room (VDR).

    Τον τελικό λόγο θα τον έχουν οι Γερμανοί, όπως στην περίπτωση της Avis Hellas το παιχνίδι κρίθηκε στη στάση της μητρικής αμερικανικής Avis.

    Στέλεχος γερμανικού ομίλου που γνωρίζει τι συμβαίνει έλεγε χθες πως πιθανώς θα χρειαστεί και ο Μάιος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

    Πουλάει διαφημίσεις κι έχει θέση εκπροσώπου κρατικής εταιρείας; 

    Ποιος κρατικός οργανισμός έχει στο γραφείο τύπου δημοσιογράφο που παράλληλα εκμεταλλεύεται ιστοσελίδα και αντλεί έσοδα από διαφημίσεις από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ίδιο κλάδο με τον κρατικό οργανισμό. Ο οργανισμός αυτός είναι στην επικαιρότητα για την ανικανότητα που τον διατρέχει να εφαρμόσει μια μεγάλη μεταρρύθμιση. Ο ίδιος οργανισμός είναι στο υπεραταμείο και έρχονται εξελίξεις.

    Ζεστή η Blue house για τη Στοά Αρσακείου

    Επειδή η στήλη είχε αποκαλύψει το σχέδιο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκειο) που είναι ιδιοκτήτρια της Στοάς του Βιβλίου και της Στοάς Αρσακείου – Ορφέως για ενιαία παραχώρησή τους ώστε να δημιουργηθεί ένα εμπορικό κέντρο, επανερχόμαστε. Οι πληροφοριοδότες μας επισημαίνουν πως η επενδυτική εταιρεία Bluehouse Capital που είναι ιδιοκτήτης και του εμπορικού κέντρου McArthurGlen στα Σπάτα, έχει δείξει σοβαρό ενδιαφέρον για την πολυετή μίσθωση του ακινήτου.

    Η Bluehouse, που διοικείται από σοβαρά ελληνικά στελέχη της αγοράς real estate, έχει επανακάμψει στη χώρα μας έπειτα από χρόνια. Προσπαθεί να αναστήσει το εμπορικό κέντρο Pantheon Plaza της Λάρισας, αλλά καλοβλέπει και την υπόθεση με τη Στοά του Βιβλίου / Στοά Αρσακείου.

    Πιθανώς επειδή λείπει από το ιστορικό κέντρο ένα outlet σαν αυτά που έχουν στο μυαλό τους οι διαχειριστές της Bluehouse. Ενδιαφέρον για την ιστορική στοά έδειξε και η Grivalia, αλλά και η Varde Partners που ελέγχει την Trastor και είναι συνέταιρος της Lamda Development στα εμπορικά κέντρα (Lamda Malls).

    Όλα θα κριθούν στις 18 Απριλίου οπότε κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές σε μια διαδικασία που επιβλέπει η NAI Hellas.

    Επιμένει ελληνικά ο (Λεονίντ) Λεμπέντεφ!

    Έπρεπε να υποψιαστούμε πως ο Ρώσος μεγιστάνας Λεονίντ Λεμπέντεφ δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα όταν εντοπίστηκε σε γνωστό μπαρ της Θεσσαλονίκης με γνωστό πολιτικό παράγοντα που ασχολείται με τις επενδύσεις.

    Ο Λεμπέντεφ, που είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως διεκδικητής της ΔΕΠΑ στον πρώτο διαγωνισμό που ακυρώθηκε, πιέζει τώρα τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για τον αγωγό Ελλάδας – Σκοπίων.

    Μέσω της εταιρείας Windows International ο Λ. Λεμπέντεφ έχει καταθέσει αίτηση για άδεια κατασκευής αγωγού Ελλάδας – Σκοπίων και προ ημερών έστειλε επιστολή στη ΡΑΕ για αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

    Θεωρεί πως έχει παρέλθει ένας χρόνος χωρίς να έγκριθεί το επενδυτικό σχέδιο ενώ διαθέτει μνημόνιο με την κυβέρνηση των Σκοπίων. Μια μικρή λεπτομέρεια: Αντίστοιχο σχέδιο προωθεί και ο ΔΕΣΦΑ ο οποίος πωλείται χωρίς να γνωρίζουν οι υποψήφιοι αγοραστές αν θα κατασκευάσει ή όχι τον αγωγό με τα Σκόπια. Μπλέξιμο.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ