• Πόσα τράβηξαν οι large businessman από την Alpha Bank και τα καρφιά του Ευτύχη Βασιλάκη μέσα σε 466 λέξεις

    Η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε όμως κανένα σχέδιο στήριξης αποκλειστικά για την Aegean, γεγονός που μάλλον εξόργισε την εταιρεία αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την ανακοίνωση των 466 λέξεων.

    the wise man
    image
    the wise man

    Ψάλτης: Τράβηξαν πιστωτικές γραμμές 700 εκατ ευρώ

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59 Βασίλης Ψάλτης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που σας έχει μεταφέρει η στήλη ότι η τράπεζα προχωρά με γοργούς ρυθμούς το carve out με τα δάνεια του Galaxy και σιγά-σιγά στήνεται το μαγαζί της νέας Cepal. 

    Ο CEO της Alpha Bank αποκάλυψε ότι οι υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας επιχειρήσεις – οι μεγάλοι δηλαδή όμιλοι – τράβηξαν νέα πιστωτικά όρια 700 εκατ ευρώ. 

    Πρόκειται για επιχειρήσεις από τους κλάδους των μεταφορών, της μεταποίησης, της ενέργειας και του εμπορίου. 

    Όπως καταλαβαίνετε όποιος μπορούσε μάζευε ρευστότητα…

    Μυλωνάς (ΕΤΕ): Οι large όμιλοι ζητούν renegotiation

    Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ 3,31% 7,81 Παύλος Μυλωνάς ανέφερε στους αναλυτές ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας ζητούν από την τράπεζα επαναδιαπραγμάτευση όρων, κυρίως του κόστους των υφιστάμενων δανείων τους. 

    Όσο για την τιτλοποίηση που ετοιμαζόταν να κάνει η τράπεζα τους επόμενους μήνες πάει πίσω και θα γίνει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. 

    ΕΤΕ: Βαριά χτυπημένα από τον covid 140 εκατ. δάνεια των media

    Τα δάνεια που έχουν επηρεασθεί αρνητικά από την κρίση του κορονοϊού στην Εθνική Τράπεζα διαμορφώνονται στα 12,6 δις ευρώ. 

    Στα βαριά χτυπημένα ανήκουν και 140 εκατ ευρώ δάνεια που έχουν πάρει μιντιακές εταιρείες όπως τηλεόραση και έντυπα. 

    Ο covid-19 χτύπησε όπως αντιλαμβάνεστε τους εκδότες, πιο πολύ όμως μαθαίνω κάποια τηλεοπτικά κανάλια… διότι οι εφημερίδες είχαν φάει το στραπάτσο τα τελευταία χρόνια οπότε η πτώση του covid-19 δεν κάνει και μεγάλη διαφορά…

    Aegean: Απανωτά τα καρφιά σε 466 λέξεις

    Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης των αεροπορικών εταιρειών και των εργαζόμενων σε αυτές. 

    Το πακέτο απευθύνεται και στα αεροδρόμια. Δεν ανακοίνωσε όμως κανένα σχέδιο στήριξης αποκλειστικά για την Aegean ΑΡΑΙΓ 0,40% 12,65 , γεγονός που μάλλον εξόργισε την εταιρεία αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την ανακοίνωση των 466 λέξεων.

    Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι: «μπορούμε και μόνοι μας»… αλλά με μια δόση πικρίας. 

    Η εταιρεία μνημονεύει τους μετόχους της και τις τράπεζες που την στηρίζουν, με συνέπεια το ταμειακό της απόθεμα από τους δύο αυτούς πόλους να διαμορφώνεται στα 510 εκατ ευρώ. «Μας δίνει κάποιο χρόνο να προσαρμοσθούμε», τονίζει η διοίκηση. 

    Που σημαίνει ότι δεν αρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, πόσω μάλλον αν ο covid-19 μας επισκεφθεί το Φθινόπωρο.

    Η εταιρεία θα κάνει αίτηση – αιτήσεις στις 4 τράπεζες – για να λάβει νέο δάνειο 150 εκατ ευρώ από το Ταμείο Εγγυοδοσίας. 

    Και όπως αναφέρει δεν εξαντλεί τη δυνατότητα να αντλήσει το 25% του κύκλου εργασιών της αλλά θα πάρει δάνειο με βάση το 11% του κύκλου εργασιών. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι η χρήση κάποιου χρηματοδοτικού εργαλείου κεφαλαιακής στήριξης δεν γίνεται – προς το παρόν διότι υπάρχουν και οι πράσινες επιδοτήσεις του Recovery Fund όποτε αυτές έρθουν – δεκτή από τον Βασιλάκη, τον Λασκαρίδη και τον Κωνσταντακόπουλο διότι συνοδεύεται από εκπρόσωπο του δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. 

    Και δεν μιλάμε για κρατικοποίηση…  

    Πανούσης (Eurobank FPS): Καλός οιωνός για τις τιτλοποιήσεις

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Διαχειριστών Δανείων και πρόεδρος της Eurobank FPS κατά την ομιλία του στο διεθνές συνέδριο εταιρειών διαχείρισης NPL`s SmithNovak ανέφερε ότι τα χαρτοφυλάκια που επηρεάστηκαν αρνητικά ήταν τα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις κυρίως καταναλωτικά και επαγγελματικά, ενώ καλύτερη εικόνα εμφάνισαν τα στεγαστικά και επιχειρηματικά με εξασφαλίσεις, γεγονός που δίνει ένα θετικό μήνυμα για τις τιτλοποιήσεις που έγιναν ή που προγραμματίζονται.