• Υπόθεση βιτριόλι: Γιατί ενημερώθηκε για την υπόθεση, η γυναίκα ενός CEO εισηγμένης εταιρείας

    Λοιπόν η υπόθεση των δυο γυναικών με το βιτριόλι, φαίνεται να  έχει πολύ παρασκήνιο

    the wise man
    image
    the wise man

    Ο απολαυστικός Μιχάλης Σάλλας

    Ο έμπειρος τραπεζίτης εμφανίσθηκε εχθές σε εκδήλωση του Φόρουμ των Δελφών και όποιος τον είδε κατάλαβε ότι έχουν περάσει οι όποιες δυσκολίες προέκυψαν στο διάβα του και πλέον ατενίζει το μέλλον με ιδέες – είναι αλήθεια ότι πάντα είχε έξυπνες – και ετοιμάζεται να επενδύσει σε πολλά υποσχόμενους κλάδους της οικονομίας όπως τα τρόφιμα και η μεταποίηση των προϊόντων του πρωτογενή τομέα.

    Άρα, τόσο μέσα από το Lyktos Group όσο και από την Παγκρήτια Τράπεζα θα ξεδιπλώσει, όπως πληροφορούμαι, τους επόμενους μήνες την στρατηγική του.

    Κλείνοντας ο πρόεδρος Σάλλας πέταξε και την βόμβα ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν κεφάλαια…

    Πτήση για Σαντορίνη

    Αύριο ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο των συνεργατών του στο Μέγαρο Μαξίμου θα πετάξουν πρωί-πρωί για την Σαντορίνη.

    Ο Κυριάκος θα δώσει, όπως μαθαίνω, συνέντευξη τύπου και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα με θέμα «το άνοιγμα της χώρας στους επισκέπτες κατά την θερινή σεζόν».

    Λοιπόν, η αποστολή είναι μεγάλη, περίπου 100 άτομα με Έλληνες αλλά και ξένους δημοσιογράφους.

    Ο πρωθυπουργός θα πετάξει στο νησί με πτήση της Aegean και όπως μου λένε στόχος είναι η συνέντευξη του να προβληθεί δυναμικά από τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης.

    Sell off στις αγορές

    Άρχισαν και πάλι τα όργανα στις αγορές και ο τρόμος για δεύτερο κύμα πανδημίας διατρέχει, χωρίς καμία εξαίρεση, τα χρηματιστήρια.

    Το ελληνικό χρηματιστήριο πήρε και πάλι εχθές την κατιούσα και έκλεισε με απώλειες 2,68%. Μεγάλος ασθενής για μία ακόμη φορά οι τράπεζες με τον κλαδικό δείκτη να κλείνει με πτώση 6,26%.

    Ο κλάδος περνάει από την χαρά, στην βαθιά θλίψη καθώς τα μηνύματα που λαμβάνουν οι επενδυτές για το πανευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα δεν είναι ενθαρρυντικά πόσω μάλλον αν υπάρξει και νέο δυνατό κύμα πανδημίας.

    Βέβαια, οι ελληνικές τράπεζες έχουν και τα δικά τους προβλήματα… Απώλειες κατέγραψε και η μετοχή της Aegean ΑΡΑΙΓ -0,98% 12,14 καθώς η οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη ή ακόμη και πρόβλεψη για τον κορονοϊό χτυπά άμεσα και ανερυθρίαστα τις αεροπορικές εταιρείες.

    Πτώση και για την Lamda ΛΑΜΔΑ 2,20% 6,97,  καθώς πήρε κάποια από τα κεφάλαια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για την επένδυση του  Ελληνικού για άλλη άμεσης ανάγκης χρήσης.

    Φυσικά σήμερα στο ΧΑ θα γίνει πανικός (στην αρχή τουλάχιστον) καθώς χθες ο DOW JONES βυθίστηκε. Έκλεισε με μεγάλες απώλειες 6,90%. Τι θα συμβεί, τώρα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης θα εξαρτηθεί από την πορεία των Ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

    Επιστροφή στο χρυσό

    Οι ξένοι επενδυτές έκαναν από εχθές εκ νέου στροφή στο ασφαλές καταφύγιο του χρυσού με αποτέλεσμα η τιμή του,  να ανέβει κατά 0,7% στα 1732 δολάρια/ουγγιά.

    Έλληνας τραπεζίτης έλεγε στην στήλη ότι αν προκύψει νέο κύμα πανδημίας δεν θα μείνει χρυσή λίρα τόσο στην Τράπεζα της Ελλάδος όσο και στις εμπορικές τράπεζες που εμπορεύονται χρυσό.

    Τους αλλάζει όλους ο Socrates

    Αναβαθμίσθηκε στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της θυγατρικής της Intralot ΙΝΛΟΤ 0% 1,13 στις Ηνωμένες Πολιτείες Byron Boothe, ο οποίος εξειδικεύεται στις κυβερνητικές σχέσεις…

    Κάτι θα ξέρει παραπάνω ο Socrates και τον αναβάθμισε μπας και σώσει τις δουλειές του ομίλου διότι η εταιρεία – η μαμά – δεν περνάει και τις καλύτερες στιγμές της.

    Η στήλη πληροφορείται ότι το μασάζ με τους ομολογιούχους από τους συμβούλους – δικηγορικά γραφεία κ.ά. – του Σωκράτη έχει ξεκινήσει για τα καλά και το haircut που προτείνεται μαθαίνω ότι είναι λίγο βαθύ…

    Μυτιληναίος: Είμαστε μονοκλαδικοί

    Ο ένας μετά τον άλλο επιχειρηματίες, παράγοντες και λοιποί δηλώνουν ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει παραγωγικό μοντέλο… Δείχνουν όπως καταλαβαίνετε τον Τουρισμό.

    Τελευταία δήλωση επί του θέματος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 Ευάγγελο Μυτιληναίο, ο οποίος ανέφερε «πετρέλαιο δεν έχουμε, χαλκό δεν έχουμε, μεγάλες αγροτικές εκτάσεις δεν έχουμε.

    Έχουμε ήλιο και θάλασσα. Και αυτό το μοντέλο που αναπτύχθηκε έχει τα ρίσκα. Ήταν εύκολη λύση και αυτό πρέπει να αλλάξει».

    Η στήλη έχει την εξής απορία: πως θα αλλάξει το μοντέλο αν δεν το αλλάξουν οι ίδιοι οι ισχυροί επιχειρηματίες επενδύοντας όχι μόνο σε αυτά που κάνουν επί δεκαετίες αλλά και σε άλλες δραστηριότητες; Λέω εγώ τώρα…

    Γιατί έδωσε κατάθεση η γυναίκα  “εισηγμένου” στο ΧΑ επιχειρηματία

    Λοιπόν η υπόθεση των δυο γυναικών με το βιτριόλι, φαίνεται να  έχει πολύ παρασκήνιο. Λέγεται στην τραπεζική και επιχειρηματική πιάτσα ότι η αστυνομία, κάλεσε να καταθέσει, την σύζυγο διευθύνοντος συμβούλου εισηγμένης, στο ελληνικό χρηματιστήριο, εταιρείας.

    Στην αστυνομία προς το παρόν ισχυρίζονται, ότι η σύζυγος δεν είχε καμιά σχέση με την υπόθεση. Εννοούν προφανώς ότι δεν έχουν βρει κάτι μεμπτό. Τώρα γιατί την κάλεσαν για κατάθεση,  προφανώς κάτι ξέρουν οι αστυνομικοί, αλλά δεν το αποκαλύπτουν…

    Η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι ενημερώθηκε αρμοδίως για την υπόθεση και για τις παρέες του συζύγου της.

    Φυσικά η στήλη γνωρίζει το όνομα του επιχειρηματία…Μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό.