• Η σημασία της μπουλντόζας, το κουβάρι του Κυπριώτη, η ώρα του Galaxy και τα νεύρα της Ούρσουλας

    Ο μεγαλοξενοδόχος της Κω Κ. Κυπριώτης ταλαιπωρεί τις τράπεζες εδώ και πολλά χρόνια καθώς τα δάνειά του – 53 εκατ ευρώ στην Eurobank και άλλα 50 στην Πειραιώς – έχουν χτυπήσει κόκκινο.

    the wise man
    relates to The Global Economy Looks Good for 2018 (Unless Somebody Does Something Dumb)
    the wise man

    Το σήμα στους επενδυτές

    Η σημερινή εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης των κτισμάτων που βρίσκονται στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό είναι υψίστης σημασίας και σημειολογίας για την χώρα.

    Πόσω μάλλον εν μέσω της κρίσης που προκαλεί στην οικονομία η πανδημία.

    Φυσικά από αυτή την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει ο Πρωθυπουργός καθώς το σήμα που στέλνει η συγκεκριμένη μπουλντόζα στην διεθνή επενδυτική κοινότητα είναι τεράστιο καθώς αποδεικνύει ότι τελικά στην Ελλάδα των καθυστερήσεων και των χρόνιων δικαστικών, πολιτικών, οικολογικών διενέξεων αν θέλουμε μπορούμε να ξεκολλήσουμε και να γίνουμε φιλική στις επενδύσεις…

    Μετ` εμποδίων η πώληση των δανείων Κυπριώτη

    Ο μεγαλοξενοδόχος της Κω Κ. Κυπριώτης ταλαιπωρεί τις τράπεζες εδώ και πολλά χρόνια καθώς τα δάνειά του – 53 εκατ ευρώ στην Eurobank και άλλα 50 στην Πειραιώς – έχουν χτυπήσει κόκκινο και το μόνο που έκανε ήταν να στέλνει εξώδικα στα στελέχη των τραπεζών ακόμη και στους υπαλλήλους των αρμόδιων τμημάτων.

    Η Eurobank έχει αναθέσει εδώ και περίπου ένα χρόνο σε σύμβουλο να της βρει αγοραστή για τα 53 εκατ ευρώ κόκκινα δάνεια που έχει ο μεγαλοξενοδόχος στην τράπεζα καθώς δεν έχουν περάσει ακόμη στον έλεγχο της doValue Greece.

    Στο ίδιο ύφος, δηλαδή, την πώληση σκέφτεται και η τράπεζα Πειραιώς στην οποία τα δάνεια της ξενοδοχειακής εταιρείας φθάνουν τα 50 εκατ ευρώ.

    Η στήλη πληροφορείται ότι το ξένο fund HIG Capital, το οποίο είχε επιδείξει ένα κάποιο ενδιαφέρον, δεν είναι έτοιμο ακόμη και όλο το κλωθογυρνάει…

    Η ώρα του Galaxy

    Σήμερα αναμένουν στην Alpha Bank τις μη δεσμευτικές προσφορές για το project Galaxy, που αφορά την τιτλοποίηση 10 δις ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Η στήλη πληροφορείται ότι τα μηνύματα έως αργά εχθές το βράδυ από τους υποψήφιους επενδυτές ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά… Προβλέπεται «μάχη».

    Βόμβα από το Καποδιστριακό

    Ο ιός είναι εμφανές ότι έχει προσβάλει άσχημα την οικονομία και τις επιχειρήσεις και από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουμε να μετράμε θύματα…

    Στην εκτίμηση αυτή που κάνουν αρκετοί επιχειρηματίες και τραπεζίτες έρχεται να «κουμπώσει» η έρευνα του τμήματος χρηματοοικονομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών βάσει της οποίας κινδυνεύουν με λουκέτο 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι οι οικονομολόγοι τονίζουν πως η σημερινή κρίση ρευστότητας θα μετατραπεί σε κρίση εταιρικής φερεγγυότητας. Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά…

    Γιατί τσαντίστηκε η Ούρσουλα;

    Μπήκε ο Ιούλιος και με ορόσημο το Συμβούλιο Κορυφής που θα γίνει στις 17-18 του μήνα με θέμα το Ταμείο Ανάκαμψης στο παρασκήνιο έχει φουντώσει η κόντρα μεταξύ των χωρών γεγονός που έφερε στο απροχώρητο την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

    Βλέποντας, λοιπόν, η Ούρσουλα ότι δεν υπάρχει σύγκλιση με τους σκληροπυρηνικούς να μιλούν για δάνεια και όρους χτύπησε συναγερμό και κάλεσε τους εμπλεκόμενους να τρέξουν τις εργασίες έτσι ώστε να δοθεί τέλος σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό σήριαλ…

    Μόνο που η ύφεση στην ευρωζώνη βαθαίνει και πλην της Κριστίν Λαγκάρντ οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν προχωρούν σε δραστικές κινήσεις και πρωτοβουλίες στήριξης των οικονομιών. Διότι καλά τα λόγια, πράξεις δεν έχουμε δει ακόμη…

    Ο Βακάκης προετοιμάζεται…

    Η πτώση των εσόδων της Jumbo ΜΠΕΛΑ -3,07% 25,88 τον Απρίλιο ήταν 86%. Λογικό λόγω καραντίνας. Ωστόσο, η διοίκηση του ομίλου ανέφερε ότι ελπίζει στο καλύτερο, ωστόσο προετοιμάζεται για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

    Τον Ιούνιο η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις της κατά 5,8%, χωρίς όμως να διατηρεί τη δυναμική της επανεκκίνησης.

    Ο ισχυρός manager Απόστολος Βακάκης έχει ήδη περιγράψει στους επενδυτές ότι το 2020 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, παρά το δυνατό ταμείο που έχει ο όμιλος.