• The Wiseman

    Οι νέες δουλειές του Νίκου Καραμούζη: Συζητάει την ίδρυση νέου Fund

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Fund ετοιμάζει ο Καραμούζης

    Διερευνητικές επαφές με ενδιαφερόμενους ξένους αλλά και Έλληνες επενδυτές, υψηλού οικονομικού προφίλ, έχει ξεκινήσει όπως πληροφορείται η στήλη ο Νίκος Καραμούζης με στόχο τη δημιουργία ενός fund, του οποίου θα ηγηθεί. Το αντικείμενο των εργασιών του fund θα είναι, αφενός η χρηματοδότηση υγιών εξαγωγικού χαρακτήρα και καινοτόμων επιχειρήσεων από το σύνολο των κλάδων της επιχειρηματικότητας, αφετέρου η στήριξη επιχειρήσεων (βιώσιμων πάντα) μέσω της διαχείρισης και αναδιάρθρωσης προβληματικών δανείων. Οι συζητήσεις είναι σε πρωτόλειο στάδιο ωστόσο ο Καραμούζης έχει εμπειρία ετών, γνωρίζει τις αγορές, το banking, τις αναδιαρθρώσεις και έχει τα προσόντα να δώσει επενδυτική προοπτική. Τα σχέδια του προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αναμένεται να ξεδιπλωθούν – εκτός απρόοπτου – μέχρι το τέλος του 2018, αρχές 2019 με δεδομένο ότι η θητεία του στην ΕΕΤ λήγει την προσεχή Άνοιξη όπως επίσης και η θητεία του στην προεδρεία της Eurobank.

    Αμερικανάκια και πάλι για την Εθνική Ασφαλιστική

    Κι ενώ η Gongbao, όπως όλοι έχετε καταλάβει, δεν έχει καμία τύχη να αγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική, οι αμερικανοί δεν το βάζουν κάτω… Μαθαίνουμε, ότι έχουν σκάσει μύτη δύο, τρεις, αμερικανικές εταιρείες αμφιβόλου προελεύσεως και θέλουν να αγοράσουν την Εθνική Ασφαλιστική. 

    Στους νέους γαμπρούς εμπλέκονται και ελληνοαμερικανοί… 

    «Τους ακούμε αλλά δεν φαίνονται σοβαροί», έλεγε στην στήλη στέλεχος της τράπεζας. Εκτός κι αν βάλουν πάλι τον αμερικανό ambassador Παιατ να στέλνει επιστολές, να παίρνει τηλέφωνα και να εντέλει το Μαξίμου όπως έγινε και την πρώτη φόρα με τον Κουδούνη, τον Κάλαμο και τα άλλα τα καλόπαιδα. 

    Διότι ο κ. Πρέσβης είναι μεγάλος dealer όπως λένε οι κακές οι γλώσσες… και την προηγούμενη φορά μπαινόβγαινε στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας πιέζοντας τότε τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη. 

    Παράλληλα, επιστολές έστελνε και ο φίλος της κυβέρνησης Τσίπρα, ο υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο αξιότιμος κ. Ρος, ο οποίος στήριξε με τα μπουνιά το σχήμα Exin Κάλαμος Κουδουνης.

    Της τρελής στην Τράπεζα της Ελλάδος

    Έχει αρχίσει να εκνευρίζει και την Φρανκφούρτη ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος, ο οποίος εδώ και καιρό περνάει τα όρια και δεν πειθαρχεί στην γραμμή Στουρνάρα. 

    Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν προχθές το βράδυ όταν ο κ. υποδιοικητής ασχολήθηκε – ως μη όφειλε – με την πώληση της Forthnet. 

    Χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη υπόθεση για να τονίσει ότι οι διοικήσεις των τραπεζών δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. 

    Μπορεί να έχει δίκιο ως προς την ταχύτητα ξεκαθαρίσματος των κόκκινων δανείων, ωστόσο όπως έλεγαν πηγές ο υποδιοικητής δεν είναι dealer σε επιχειρηματικές συμφωνίες… 

    Η κόντρα με τον Γιάννη Στουρνάρα κρατάει χρόνια, καθώς ο Μητράκος πρόσκειται στην κυβέρνηση ιδεολογικά αλλά και οικογενειακά.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ