• Η ημέρα των Θοδωρήδων, πώς η Νίκη γύρισε το παιχνίδι, το speed Μεγάλου και ο digital πρόεδρος της Viva Wallet

    Βούιζε η αγορά τις τελευταίες εβδομάδες για την αναβάθμιση του Θόδωρου Σκυλακάκη…

    image

    Ο Θόδωρος πήρε τ’ όπλο του

    Βούιζε η αγορά τις τελευταίες εβδομάδες για την αναβάθμιση του Θόδωρου Σκυλακάκη. Όπερ και εγένετο. Ο Θόδωρος αποκτά πλέον το πλεονέκτημα της υπογραφής καθώς από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού θα μπορεί να αποφασίζει και να υπογράφει…

    Ο Θόδωρος όμως, πέραν της υπουργικής αναβάθμισης, αποκτά ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο της επαγγελματικής του καριέρας καθώς από την θέση του επικεφαλής της επιτροπής παρακολούθησης της διαχείρισης των πόρων του Recovery Fund θα ελέγχει τα πάντα…

    Βέβαια, ο Θόδωρος θα κριθεί αυστηρά για την αξιοποίηση των πόρων και για την αποτελεσματικότητά τους στο μεγάλο όραμα της μεταμόρφωσης του μοντέλου της ελληνικής οικονομίας. Ίδωμεν…

    Αναβάθμιση όμως και ενός άλλου Θόδωρου

    Οι χθεσινές εξελίξεις δικαίωσαν, όπως φαίνεται, τους Θόδωρους. Αυτήν τη φορά η στήλη αναφέρεται στον εκτελεστικό πρόεδρο της doValue Greece, Θόδωρο Καλαντώνη, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Region Manager για την Ελλάδα και την Κύπρο για τον όμιλο της doValue.

    Η ιταλική εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων αναπτύσσεται δυναμικά τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και χρόνο με τον χρόνο αυξάνει τα υπό διαχείριση NPEs.

    Πώς η Νίκη «γύρισε το παιχνίδι»

    Το Open ανακοίνωσε, εν τέλει, ότι η Νίκη Λυμπεράκη θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν από τη θέση της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

    Το παιχνίδι γύρισε υπέρ της καθώς, όπως μαθαίνω, μετά την ειδεχθή πρόταση αλλαγής του εργασιακού καθεστώτος που προσπάθησε να της επιβάλλει ο επικεφαλής ειδήσεων, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, η Νίκη άσκησε κάθε νόμιμο δικαίωμα που προέκυπτε από το συμβόλαιο της με το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη και εν τέλει ο επικεφαλής, μην μπορώντας να κάνει κάτι, σιώπησε προς το παρόν.

    Μαθαίνω ότι ο δικηγόρος της Νίκης άφησε τον Παναγιωτόπουλο πιο κίτρινο και από το πανί…

    Χρήστος Μεγάλου: Τρέχει Phoenix, Vega, Iris αλλά και… Trinity

    Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου 6μηνου και το χρονοδιάγραμμα των πωλήσεων και τιτλοποιήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Τα αποτελέσματα έδειξαν την επίπτωση της πανδημίας εξαιτίας της αύξησης των προβλέψεων. Όσο για τις πωλήσεις δανείων η τράπεζα δέχθηκε τις δεσμευτικές προσφορές για το project Iris ύψους 600 εκατ. ευρώ με προσωπικά, καταναλωτικά δάνεια και κάρτες και ετοιμάζει την δεύτερη φουρνιά κόκκινων δανείων ύψους 200 εκατ. ευρώ – μεγάλων επιχειρήσεων – του project Trinity.

    Η στήλη σάς υπενθυμίζει ότι στο Trinity έχουν ήδη πουληθεί 100 εκατ. ευρώ δάνεια, μέσα στα οποία είναι κάποια της Μονής Βατοπεδίου και κάποια μεγάλης εκδοτικής εταιρείας. Παράλληλα, η τράπεζα τρέχει και τις δύο τιτλοποιήσεις Phoenix και Vega με στόχο μέχρι το τέλος του 2020 να έχουν ολοκληρωθεί.

    «Τρεχάτε ποδαράκια μου», που λέει και η παροιμία.

    Ο ήπιων τόνων, digital νέος πρόεδρος της Viva

    Ο λόγος για τον νέο πρόεδρο της νέας τράπεζας Viva Wallet, Βασίλη Τραπεζάνογλου. Ο νέος πρόεδρος, λοιπόν, είναι χρόνια στο χώρο των τραπεζών με αιχμή το digital, όταν κανένα από τα σημερινά στελέχη -μικρότεροι όλοι τότε- δεν έδινε και πολύ βάρος στην ψηφιακή λειτουργία μιας τράπεζας.

    Ο Βασίλης που έχει χτίσει την winbank της τράπεζας Πειραιώς, που έχει περάσει από την Eurobank, αλλά και από πολλές εταιρείες, επέμενε όλα αυτά τα χρόνια στο digital και ήρθε η ψηφιακή επανάσταση να τον δικαιώσει.

    Πρόκειται για έναν άνθρωπο ήπιων τόνων, ο οποίος δεν περνάει για πρώτη φορά το κατώφλι της Viva καθώς συμβούλευε επί έτη τον Χάρη Καρώνη και έχει συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία της έως προχθές ηλεκτρονικής πλατφόρμας πληρωμών.

    Η στήλη του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

    CEO της τράπεζας ανέλαβε το επί σειρά ετών στέλεχος της Viva, Μάκης Αντύπας.