• Οι φήμες του ανασχηματισμού, τι σκέπτεται ο Τζίγγερ για τα κανάλια, η ατάκα Φωκίωνα για τον Καλαντώνη και ο τραπεζίτης του El Venizelos

    Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι σήμερα ο Κυριάκος θα κάνει τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό.

    the wise man
    image
    the wise man

    Σήμερα (;) ο ανασχηματισμός;

    Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό. Μάλιστα, ορισμένοι υφυπουργοί ήταν σε αναμμένα κάρβουνα και το μυαλό τους όταν τους μιλούσες στο τηλέφωνο ήταν αλλού…

    Θα μου πείτε ορισμένοι καλώς ανησυχούν καθώς το έργο τους δεν μιλάει και ιδιαίτερα. 

    Motor Oil: Μετά τον έλεγχο η συγχώνευση;

    Η στήλη πληροφορείται ότι το σενάριο της συγχώνευσης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA με το Star βρίσκεται πάνω στο τραπέζι της οικογένειας Βαρδινογιάννη. 

    Ο Τζίγγερ το σκέπτεται σοβαρά και οι στενοί συνεργάτες του δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο… 

    Εχθές η Motor Oil ΜΟΗ 2,79% 27,28 ανακοίνωσε ότι ελέγχει πλέον το 100% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA και τα ποσοστά του ελέγχου στο ραδιόφωνο αγγίζουν το απόλυτο. 

    Μου λένε πως είναι πιθανό – αν τελικά το σενάριο προχωρήσει – από τον Σεπτέμβριο να υπάρξουν ριζικές εξελίξεις. Ίδωμεν…

    Τα θερμά λόγια του Φωκίωνα για τον Θοδωρή 

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank ΕΥΡΩΒ 2,02% 2,02 Φωκίων Καραβίας ανέδειξε με την ομιλία του στην γενική συνέλευση των μετόχων τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τράπεζας, η οποία κατάφερε υπό αντίξοες συνθήκες να ολοκληρώσει με επιτυχία το deal του Cairo και την πώληση του 80% της πρώην FPS, νυν doValue Greece, τους στόχους της για την επόμενη ημέρα και την ισχυρή θέση της στα μεγάλα έργα πνοής (Ελληνικό, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ για το El Venizelos). 

    Ο Φωκίωνας αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στον πρόεδρο της doValue Greece και επί σειρά ετών στενό συνεργάτη του Θόδωρη Καλαντώνη.

    Οι δύο τους έχουν εργασθεί πλάι-πλάι χρόνια ωστόσο από το 2016 και μετά περνούσαν όλη την ημέρα μαζί σχεδιάζοντας το μέλλον της τράπεζας… 

    «Θέλω να τον ευχαριστήσω τον εξαιρετικό μου συνεργάτη για την εξαιρετική δουλειά». Μια φράση που λέει πολλά…

    Ο mr Chipita και οι μάσκες

    Βλέποντας μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία με υποσχόμενη κερδοφορία ο manager Σπύρος Θεοδωρόπουλος – βασικός μέτοχος της Chipita και της Νίκας – αγόρασε το 5% της εταιρείας παραγωγής ιατρικών μασκών Lariplast. 

    Η λαρισαϊκή εταιρεία που εξάγει σε 20 χώρες πλαστικά είδη κατάφερε να πιάσει το σφυγμό των αναγκών της εποχής και βρήκε στο πρόσωπο του mr Chipita έναν ισχυρό χρηματοδότη της επέκτασής της στο νέο προϊόν. 

    Όσο για τον Θεοδωρόπουλο στο καλάθι των επενδύσεών του έχει από το γνωστό κρουασάν, ιατρικές μάσκες μέχρι καλλιέργειες υδροπονικής τομάτας. 

    Τραπεζίτες: ανάσα και πάμε

    Η στήλη σας έχει πληροφορήσει από τις αρχές της εβδομάδας ότι τα τεστ ευαισθησίας έναντι του covid-19 που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν προκάλεσαν καμία ανησυχία στα στρατηγεία των CEO`s στην Αθήνα… Προς το παρόν. 

    Διότι το τι θα αφήσει πίσω της η πανδημία στην οικονομία θα το δούμε στις αρχές του 2021. Βέβαια, η ΕΚΤ δίνει ανάσα στους κεφαλαιακούς περιορισμούς μέχρι το 2022 οπότε βλέποντας και κάνοντας. 

    Ο τραπεζίτης του El Venizelos

    Ο Γιώργος Αρώνης, επί σειρά ετών στέλεχος στον τραπεζικό τομέα με υψηλές θέσεις τόσο στην Εθνική όσο και στην Alpha Bank, στην οποία διετέλεσε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει στις αρχές του Αυγούστου τα καθήκοντα του προέδρου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. 

    Το παθιασμένο χόμπι του Γιώργου που είναι η κιθάρα. Πρόκειται για δεινό κιθαρίστα. 

    Ο Αρώνης έχει χαρακτηριστικά τραπεζίτη παλαιάς κοπής από εκείνα τα στελέχη που κατεβαίνουν στον δρόμο, εν προκειμένω στην αγορά και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα αλλά και τα ατού των ελληνικών επιχειρήσεων. 

    Η στήλη του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα που σίγουρα θα την έχει!